Ισραήλ: Θα επιτρέψουμε να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας
Η «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων που θα εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας θα αποφασίζεται από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.
Το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που κρίνει ότι είναι «απαραίτητη για να αποφευχθεί η κατάρρευση» των υπηρεσιών ανθρωπιστικής φύσης και το «ξέσπασμα επιδημιών» στον παλαιστινιακό θύλακο όπου διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σε καταυλισμό στη Ράφα).
Οι ΗΠΑ επέκριναν το Ισραήλ ότι δεν κάνει αρκετά για να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα και βοήθεια
«Η ελάχιστη ποσότητα θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του κ. Νετανιάχου μέσω X.
Οι ΗΠΑ επέκριναν προχθές το Ισραήλ ότι δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια.
Θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων φορτηγών στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Πρέπει να αυξηθεί»
«Δεν γίνονται αρκετά επί του παρόντος. Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Το επίπεδο των καυσίμων που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί», είπε ο Μίλερ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν, επίσης, περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε ισραηλινούς εποίκους λόγω των επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.
Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε «τους εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη».
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442