Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στη Ρίγα αλλά ηττήθηκε από τις Λετονές στο ματς της 5ης αγωνιστικής του Eurocup γυναικών.
Οι Ερυθρόλευκες γνώρισαν τη τρίτη τους ήττα στη φετινή διοργάνωση και έμειναν στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τη Ρίγα και τη Μπελόνια Καϊσέρι, έχοντας 7 βαθμούς. Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει τη προσοχή του στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδας (25/11, 13:00).
Οι Ερυθρόλευκες ήταν εξαιρετικές στην άμυνα, περιορίζοντας την Ρίγα κάτω από τους 60 πόντους. Ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές στην επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με τις γηπεδούχες να κλείνουν μπροστά τη πρώτη περίοδο με 16-12. Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδα από τη Λετονία ήταν πιο αποτελεσματική και προηγήθηκε με 28-18 λίγο πριν το ημίχρονο.
Δεν τα κατάφερε στη Λετονία ο Ολυμπιακός και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο παιχνίδι με την Καϊσέρι
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και έφερε το ματς στην ισοπαλία (34-34), στη συνέχεια όμως οι κακές επιλογές στην επίθεση έφεραν τη Ρίγα μπροστά στο σκορ με το τρίτο μέρος να κλείνει στο 47-39. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκες αντέδρασαν και μείωσαν στο σκορ, ενώ έφτασαν στην ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη (53-53). Στο τέλος όμως οι Ερυθρόλευκες δε βρήκαν τα μεγάλα καλάθια και μοιραία ηττήθηκαν με 59-55.
Η Ελεάννα Χριστινάκη (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν η κορυφαία του Ολυμπιακού, με την Κριστίνα Βίτολα (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να την ακολουθεί σε επίπεδο απόδοσης.
Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων του EuroCup Women με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Καϊσέρι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν νίκη, ώστε να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους στον επόμενο γύρο του Eurocup.
Θάνος Νίκλας: «Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα, που σίγουρα, στοχεύει ψηλά στη διοργάνωση, αήττητη εκτός έδρας. Θεωρώ, ότι δύο νούμερα μας κόστισαν τη νίκη, σήμερα. Το πρώτο είναι, οι 10 βολές παραπάνω του αντιπάλου και τα περίεργα σφυρίγματα σε κάποιες κρίσιμες στιγμές, όμως δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό, γιατί ήμασταν χαμηλά στο τρίποντο, μόλις 18%. Επίσης, χαμηλά και στο δίποντο. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και να πάρουμε το παιχνίδι, όμως δεν μπορέσαμε να βάλουμε τα ξεμαρκάριστα. Έχουμε άλλο ένα ματς, πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και να νικήσουμε».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.