Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Τα δεδομένα για το μέλλον του, η Οκλαχόμα, το ΝΒΑ και οι «ματιές» στη Euroleague (vids)

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Τα δεδομένα για το μέλλον του, η Οκλαχόμα, το ΝΒΑ και οι «ματιές» στη Euroleague (vids)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι διανύει μια δύσκολη σεζόν στο ΝΒΑ, η Οκλαχόμα έχει ανέβει πολύ, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρίσκει χώρο και χρόνο και έχει αρχίσει μια συζήτηση για το μέλλον του.

O Αλεξέι Ποκουσέφσκι μπορεί να αγωνίζεται στο ΝΒΑ και στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από το 2020, όμως φέτος χωρίς καμία αμφιβολία διανύει την πιο περίεργη και ταυτόχρονα δύσκολη σεζόν στις ΗΠΑ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μετά από 140 ματς τα προηγούμενα χρόνια στις «αστραπές», φέτος έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και μόλις 5 ματς, ενώ η ομάδα του τον έστειλε πριν λίγες ώρες στην G-League.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως οι Θάντερ έχουν ανέβει επίπεδο, το ρόστερ τους είναι ξανά ισχυρό και διεκδικούν επί ίσοις όροις την είσοδο τους στα playoff του ΝΒΑ ξανά. Για αυτό και ο Μαρκ Ντέινιο, ο προπονητής της Οκλαχόμα τον έχει συνεχώς στην άκρη του πάγκου του σχεδόν παροπλισμένο. Και για αυτό φυσικά τον έστειλε στη θυγατρική ομάδα των Θάντερ για να πάρει παιχνίδια και να βρει ρυθμό, αφού πολύ δύσκολα χωράει στο ροτέισον της ομάδας στο ΝΒΑ.

Τα δεδομένα με τον Ποκουσέφσκι και το μέλλον του

Ο «Πόκου» έχει μια φοβερή πτώση στους αριθμούς του στο ΝΒΑ, αφού αγωνίζεται μόλις σε 5 ματς και έχει 1,2 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 1,0 ασίστ σε μόλις 6,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στην προηγούμενη τριετία είχε 7,7 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ήταν ενεργό μέλος του ροτέισον και είχε και όλα τα φόντα για να «λάμψει» τα επόμενα χρόνια. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν, δεν έχουν φέρει έτσι τα πράγματα, όπως θα ήθελε και έχει έρθει σε ένα… αδιέξοδο σχετικά με το μέλλον του.

Η μεγάλη αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι όπως είναι δομημένο το ρόστερ της Οκλαχόμα δύσκολα θα βρει χρόνο και θα πρέπει να μοχθήσει για να πάρει λίγα λεπτά. Και η έτερη αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει και εξετάζει όλα τα δεδομένα για το μέλλον του, αφού πλέον στους Θάντερ δεν εξελίσσεται. Ο Ποκουσέφσκι είναι σε μια φανταστική ηλικία (23 ετών), έχει βελτιωθεί πολύ στις ΗΠΑ και αποτελεί έναν αθλητή με εξαιρετικά προσόντα.

Ο Ποκουσέφσκι μέχρι την περσινή σεζόν είχε 46 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό (εκ των οποίων πέντε με τουλάχιστον 20 πόντους), οκτώ double-double και ένα triple-double σε 140 παιχνίδια. Είχε 12 παιχνίδια με τουλάχιστον πέντε ασίστ και 12 παιχνίδια με τουλάχιστον τρία μπλοκ, ενώ έχει ρεκόρ καριέρας 29 πόντους, 15 ριμπάουντ, 12 ασίστ, επτά τρίποντα και έξι τάπες.

Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να βρουν αξία στον Ποκουσέφσκι, είτε πρόκειται για ομάδες που χτίζονται είτε για διεκδικητές των playoffs. Για παράδειγμα οι Μπλέιζερς θα μπορούσαν να είναι μια από αυτές τις ομάδες, ως ένα franchise σε ένα σταυροδρόμι και με αμφισβητήσιμο βάθος στις συγκεκριμένες θέσεις. Ο Ποκουσέφσκι θα μπορούσε ακόμη και να είναι κατάλληλος για μια ομάδα όπως αυτές που κάνουν… tanking όπως είναι οι Πίστονς.

 Η πιθανότητα επιστροφής στην Ευρώπης

Προς το παρόν θα πάρει τον χρόνο του στην G-League, προκειμένου να πείσει τον προπονητή του να τον καλέσει πίσω και να τον έχει ξανά ενεργό, όμως από την άλλη κοιτάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της επιστροφής στην Ευρώπη. Ο «Πόκου» είναι μια περίπτωση ιδανική για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη Euroleague και αν και εφόσον το πάρει απόφαση κι αυτός να επιστρέψει, τότε αναμένεται να γίνει… χαμός.

Η περίπτωση του είναι «λουκούμι» για τις περισσότερες ομάδες που θα κάνουν… ουρά για να τον κάνουν δικό τους. Αν κάποιος μπορούσε να τον παρομοιάσει με μια ανάλογη περίπτωση είναι αυτή του Φίλιπ Πετρούσεφ που ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται ότι ο Ποκουσέφσκι έχει ακόμη συμβόλαιο με την Οκλαχόμα, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

Ο «Πόκου» δεδομένα θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να μείνει στην Οκλαχόμα και να διεκδικήσει μια θέση στο ροτέισον, ενώ αν δεν συμβεί αυτό, σίγουρα θα απασχολήσει ομάδες του ΝΒΑ. Που όμως θα θέλει να έχει συγκεκριμένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής και όχι να είναι από το ΝΒΑ στην G-League και τούμπαλιν. Τέλος, εφόσον δεν βρει αυτά τα δύο και εφόσον η λογική λέει ότι δεν θα έχει πρόβλημα να αποδεσμευτεί είτε από την Οκλαχόμα, είτε ακόμη και αν πάει σε κάποια άλλη ομάδα του «μαγικού» κόσμου τότε θα κοιτάξει προς τη Euroleague. Κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρινό, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και γίνεται πιθανότερο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024