Κόντρα Τζάκρη – Παφίλη: «Το ΚΚΕ δεκανίκι της ΝΔ» – «Δεκανίκι της κυβέρνησης είστε εσείς»
Στην ένταση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη με έμμεση αναφορά στον... Στέφανο Κασσελάκη
Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΚΚΕ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη δρομολόγηση της πρότασης του Κομμουνιστικού Κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορούν σφοδρά το ΚΚΕ για την κατάθεση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, καθώς, εκτιμούν, ότι διαχέονται οι ευθύνες με όσα περιλαμβάνει. Στην πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος προσδιορίζονται οι ευθύνες από το 1997.
Κατά τη διάρκεια της έντασης παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη
Την πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Έτσι, συνεχίζοντας τις βολές κατά του ΚΚΕ, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης».
Απαντώντας στη Θεοδώρα Τζάκρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «δεκανίκι της κυβέρνησης είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες».
Ντόρα Μπακογιάννη σε Θανάση Παφίλη: Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα
Κατά τη διάρκεια της έντασης παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας στον Θανάση Παφίλη πως «καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», αναφερόμενη προφανώς στην εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε τη φράση «5η φάλαγγα».
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442