Ιταλία: Κατάρρευση κτιρίου που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο μετά από έκρηξη – 31 τραυματίες
Ένας από τους τραυματίες, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρώμης και βρίσκεται σε κώμα.
Στους 31 ανέρχονται οι τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά, μετά από έκρηξη, που «πιθανόν» οφειλόταν «σε διαρροή αερίου», η οποία προκάλεσε την κατάρρευση μέρους κτιρίου όπου στεγάζονταν αιτούντες άσυλο, στην κεντρική Ιταλία.
Βίντεο που δημοσιοποίησε το ιταλικό πυροσβεστικό σώμα εικονίζει μέρος του κτιρίου στο Σαν Λορέντσο Νουόβο, κοντά στο Βιτέρμπο, να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια εξαιτίας της έκρηξης, που έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10/11) προς Σάββατο (11/11).
Tο κτίριο ήταν μοιρασμένο σε μικρά διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν κυρίως άνδρες και άτεκνες γυναίκες
Η πυροσβεστική ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «έκρηξη» προκάλεσε τη «μερική κατάρρευση» του κτιρίου, κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο, «πιθανόν εξαιτίας διαρροής αερίου». Ωστόσο η διεύθυνση του κέντρου αντέκρουσε την υπόθεση πως το συμβάν οφειλόταν σε διαρροή αερίου.
Το βίντεο που δημοσίευσε η πυροσβεστική
#Viterbo, esplosione e parziale crollo alle 23:45 di ieri in una struttura di accoglienza a S.Lorenzo Nuovo, causa probabile una fuga gas: 31 le persone ferite. Esclusa dai #vigilidelfuoco, anche con squadre USAR e cinofili, la presenza di ulteriori persone coinvolte#11novembre pic.twitter.com/8NEJuuPqyI
— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) November 11, 2023
Σημειώνεται πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ενδείξεις πως η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση ή εγκληματική ενέργεια.
Έπειτα από έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ο αριθμός των τραυματιών ανακοινώθηκε πως ανέρχεται σε 31.
Ένας από τους τραυματίες, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρώμης και βρίσκεται σε κώμα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κτίριο ήταν μοιρασμένο σε μικρά διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν αιτούντες άσυλο, κυρίως άνδρες, αλλά και άτεκνες γυναίκες.
Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στο κτίριο, κοντά σε βιομηχανική εγκατάσταση.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Κρίσιμη καμπή στο Ουκρανικό: Το «σχέδιο των 28 σημείων» και η διάσκεψη του Άμπου Ντάμπι στη σκιά του πολέμου φθοράς
- Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-2: Ο Φούντας «χτύπησε» δυο φορές και εκτόξευσε τους Κρητικούς
- LIVE: Βόλος – ΑΕΛ Novibet
- Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
- Χιμένεθ: «Καλή εμφάνιση και νίκη που μας βοηθάει ψυχολογικά εν όψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»
- Νέα πρόεδρος της FMC των ΗΠΑ η Λόρα ΝτιΜπέλα
- Ιταλία: Η σκιά της μαφίας απλώνεται πάνω από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο-Κορτίνα
- «Πιστεύω απολύτως ότι είναι ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων» – Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μάικλ Τζάκσον άλλαξε γνώμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![ΕΕ-Ινδία: Η ακτινογραφία της εμπορικής συμφωνίας (FTA) [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_India_EE-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 31.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/harrison-steen-j8XE1K9KbKg-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442