Ουκρανία: Πώς σκοτώθηκε στον εορτασμό των γενεθλίων του συνεργάτης του στρατηγού Ζαλούζνι
Ο ουκρανός στρατηγός Ζαλούζνι ανακοίνωσε ότι «ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς».
Ενας εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της Ουκρανίας, ο ταγματάρχης Γενάντι Τσαστιακόφ, σκοτώθηκε χθες Δευτέρα από έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του.
«Ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς», ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη κατά το άνοιγμα δώρων για τα γενέθλια του ταγματάρχη.
Ανάμεσα στα δώρα υπήρχε ένα κουτί με χειροβομβίδες
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram πώς συνέβη η μοιραία έκρηξη. Ο ταγματάρχης Τσαστιακόφ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι με δώρα συναδέλφων του για τα γενέθλιά του, συμπεριλαμβανομένου ενός κουτιού με χειροβομβίδες (φωτογραφία, επάνω) τις οποίες θέλησε να δείξει στον 13χρονο γιο του.
Το παιδί πήρε μια χειροβομβίδα και «άρχισε να στρίβει την περόνη», έγραψε ο Ιχόρ Κλιμένκο. Ο πατέρας του άρπαξε τη χειροβομβίδα από το χέρι του παιδιού και «τραβήχτηκε η περόνη, προκαλώντας τη μοιραία έκρηξη», έγραψε.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο 13χρονος γιος του ταγματάρχη, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη η έρευνα
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε ο στρατιωτικός που χάρισε τις χειροβομβίδες στον ταγματάρχη Τσαστιακόφ.
Εξήγησε πως έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξει παραπληροφόρηση.
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Κίνδυνος στη δημόσια υγεία από την απόσυρση αντιβιοτικού πρώτης γραμμής
- Ιράν: Σενάρια για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος – Τι μπορεί να σημάνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442