Γάζα: Παλαιστίνιος δημοσιογράφος σκοτώθηκε με την οικογένειά του όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του
Στο τελευταίο ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Αμπου Χάταμπ μίλησε για «τα νεκροτομεία που γεμίζουν από μάρτυρες και τα πτώματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα».
Η επίσημη παλαιστινιακή τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι ένας από τους ανταποκριτές της στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε νωρίτερα από ισραηλινό βομβαρδισμό στο διαμέρισμά του.
«Ο συνάδελφος Μοχάμαντ Αμπου Χάταμπ (φωτογραφία, επάνω, από anews.com.tr) έγινε μάρτυρας μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του στο Χαν Γιούνες» μετέδωσε το κανάλι Palestine TV.
Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι
Ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο Νάσερ όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα είπαν σ’ έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι.
Στην τελευταία ανταπόκρισή του, λίγο πριν τον θάνατό του, ο 52χρονος Μοχάμαντ Αμπου Χάταμπ μίλησε στην τηλεόραση για «τα νεκροτομεία που γεμίζουν από μάρτυρες και τα πτώματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα».
Δημοσιογράφοι υπό… διωγμό
Τουλάχιστον 27 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με την Ενωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων.
Εκατοντάδες, επίσης, παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να φύγουν νότια από την πόλη της Γάζας και να εργαστούν με κίνδυνο της ζωής τους σε άθλιες συνθήκες, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν την περιοχή.
Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα εργάζονταν σε γραφεία στην πόλη. Ωστόσο, οι έντονοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που κατέστρεψαν πολλά κτίρια, ανάγκασαν τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να στείλουν τις ομάδες τους στον νότο, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν στόχους σ’ ολόκληρη την επικράτεια.
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442