Μπλε Φάλαινα: Ένα ακόμα θύμα της διαδικτυακής πρόκλησης στην Πορτογαλία
Έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από την αστυνομία ακόμα δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που φαίνεται να ήταν μπροστά στη δολοφονία.
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 35χρονος Βρετανός στην Πορτογαλία, καθώς φαίνεται πως συμμετείχε στο «παιχνίδι» αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση με μαχαίρι έγινε κατά τη διάρκεια καυγά μεταξύ ατόμων που έπαιζαν το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», μια διαδικτυακή πρόκληση που έχει συνδεθεί με αρκετούς θανάτους σε όλο τον κόσμο.
Οι Πορτογάλοι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα σε απομακρυσμένη δασική περιοχή, έπειτα από ενημέρωση που είχαν οι Αρχές από φίλους του θύματος, οι οποίοι τους υπέδειξαν τον σημείο που βρισκόταν.
Μάλιστα, ένας από αυτούς που παρείχαν πληροφορίες στις Αρχές ήταν εκείνος που ομολόγησε ότι ήταν ο 26χρονος δράστης της δολοφονίας, τονίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα».
Brit man stabbed to death in woodland after ‘row breaks out between group playing Blue Whale suicide game’ in Portugalhttps://t.co/j1jc1Lq7pQ
— News Tron (@mejo7600) September 25, 2023
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από την αστυνομία ακόμα δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που φαίνεται να ήταν μπροστά στη δολοφονία.
Ποια είναι η «Μπλε Φάλαινα»
Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων που άρχισε να κυκλοφορεί στις αρχές του 2016.
Αποτελείται από μια σειρά «προκλήσεων» που ανατίθεται στους «παίκτες» διάρκειας 50 ημερών.
Στην αρχή, οι προκλήσεις είναι απλές όπως να ζητείται από τους παίκτες να ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα ή να δουν μια τρομακτική ταινία, όμως η τελική πρόκληση απαιτεί από τους παίκτες να διαπράξουν αυτοκτονία.
Η «Μπλε Φάλαινα» ήρθε στο προσκήνιο τον Μάιο του 2016 μέσα από ένα άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, που συνδέει πολλές και άσχετες αυτοκτονίες παιδιών που ήταν μέλη της ομάδας «F57» στο κοινωνικό δίκτυο του VKontakte.
Το 2016,ο Philipp Budeikin, ένας 21-χρονος πρώην μαθητής ψυχολογίας που είχε αποβληθεί από το πανεπιστήμιο, ισχυρίστηκε ότι εφηύρε το παιχνίδι το 2013.
Είπε ότι η πρόθεσή του ήταν να καθαρίσει την κοινωνία με το να πιέζει τα άτομα στην αυτοκτονία.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442