Ελβετία: Χάκερ έκλεψαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων 2.800 αστυνομικών
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή "MobileIron"
Χάκερ που δεν έχουν ταυτοποιηθεί κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως ανέφεραν οι αρχές.
Μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αστυνομικοί στα έξυπνα κινητά τους (smartphones) οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, δήλωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Φλουρίνα Σενκ.
«Υπήρξε μια διαρροή δεδομένων, δηλ. ονομάτων και αριθμών τηλεφώνων υπαλλήλων που έχουν κινητό τηλέφωνο, δηλ. όλος ο κόσμος», διευκρίνισε στη δημόσια τηλεόραση SRF.
Προς το παρόν, φαίνεται πως τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές δεν διαδόθηκαν ευρύτερα, σύμφωνα με τις αρχές.
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή «MobileIron», όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.
Το «MobileIron», μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες, επιτρέπει στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης ή μιας διοικητικής αρχής να συνδέονται με ασφάλεια με τους κινητούς εξοπλισμούς τους στους σέρβερ του εργοδότη.
Η αστυνομία της Βέρνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442