Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lil Tay: Έπεσε θύμα χάκερ ή είναι διαφημιστικό κόλπο ο «θάνατός» της;

Lil Tay: Έπεσε θύμα χάκερ ή είναι διαφημιστικό κόλπο ο «θάνατός» της;

H Lil Tay ανακοίνωσε ότι... δεν πέθανε και τα social media «πλημμύρισαν» από εικασίες των θαυμαστών της για το τι πραγματικά συνέβη. 

Παραβιάστηκε πράγματι από τρίτους ο λογαριασμός της Lil Tay στο Instagram ή ο υποτιθέμενες θάνατός της ήταν ένα κακόγουστο διαφημιστικό κόλπο;

Η 14χρονη ράπερ και influencer, με βάση μια ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στο επίσημο προφίλ της, ήταν νεκρή. Nεκρός ήταν επίσης και ο 21χρονος αδερφός της, Jason.

Χρήστες των social media ισχυρίζονταν ότι τα δύο αδέρφια σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Μάλιστα, ο Jesse Ryan, δήλωνε ότι ήταν μάρτυρας στο δυστύχημα.

«Ως κάποιος που βρισκόταν στη σκηνή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι και οι δύο ήταν μαζί όταν πέθαναν. Λόγω σύγκρουσης αυτοκινήτων. Ο αδελφός οδηγούσε. Οι τοπικοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι η αιτία είναι το ότι ο οδηγός κοιτούσε το κινητό του. Οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος ήταν εντάξει με ελαφρά τραύματα», ανέφερε.

Η θλιβερή… είδηση  έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά περιβάλλονταν από μυστήριο καθώς οι αστυνομικοί τόσο στο Βανκούβερ, τον τόπο γέννησής της, όσο και στο Λος Αντζελες, όπου ζούσε με τη μητέρα της, τόνιζαν στη DailyMail ότι δεν έχουν κανένα αρχείο για το θάνατο της ίδιας ή του αδερφού της.

Η ανακοίνωση στο προφίλ της για τον υποτιθέμενο θάνατό τη

Λίγες ώρες μετά, η «νεκρή» Lil Tay εμφανίστηκε για να δηλώσει ότι… είναι ζωντανή και πως όλα ήταν μια φάρσα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο αδελφός μου και εγώ είμαστε ασφαλείς και ζωντανοί, αλλά είμαι εντελώς συντετριμμένη και παλεύω να βρω ακόμη και τις σωστές λέξεις για να το πω», ανέφερε σε δήλωσή της στο TMZ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο λογαριασμός της στο Instagram παραβιάστηκε από τρίτους και «άρχισε να διαδίδει τρομερή παραπληροφόρηση και φήμες σχετικά με εμένα, σε σημείο που ακόμη και τ’ όνομά μου ήταν λάθος».

«Ονομάζομαι Tay Tian και όχι Claire Hope», εξήγησε η ίδια, ευχαριστώντας την εταιρεία Meta, ιδιοκτήτρια του Instagram και του Facebook, για το γεγονός ότι «επανέφερε» τον λογαριασμό της και η ανάρτηση με την ανακοίνωση του «θανάτου» της διαγράφηκε από το προφίλ της.

Τι πραγματικά συνέβη;

Αφού η έφηβη influencer ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πεθάνει, τα social media «πλημμύρισαν» από εικασίες των θαυμαστών της για το τι πραγματικά συνέβη.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να επιβεβαιώσει η Lil Tay ότι είναι ζωντανή και καλά και κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την γνώμη ότι ο «θάνατός» της ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο για να βρεθεί το όνομά της ξανά στην επικαιρότητα.

«Είναι η Lil Tay και ο αδελφός της νεκροί ή ζωντανοί; Επειδή ο τρόπος που διατυπώθηκε αυτή η δήλωση και στη συνέχεια ο τρόπος που χρειάστηκαν 24 ολόκληρες ώρες για να την καταγγείλει εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργος», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη.

Ένας άλλος ανέφερε: «Ας πούμε υποθετικά ότι το Instagram της Lil Tay είχε χακαριστεί… ποιο θα ήταν το κίνητρο για να πει ότι ο αδελφός είναι επίσης νεκρός; Όλο αυτό το πράγμα μπερδεύει» ενώ ένας τρίτος αναρωτήθηκε: «Η κατάσταση με την Lil Tay είναι εντελώς μπερδεμένη. Λέει πόσο κακοποιητικό είναι το περιβάλλον της εδώ και χρόνια και τώρα είναι νεκρή;».

«Υπήρχε κίνητρο πίσω από το περιστατικό»

Εν τω μεταξύ ο πρώην μάνατζέρ της, Harry Tsang, που δεν επιβεβαίωνε την είδηση του «θανάτου» της, τώρα την κατηγορεί ότι ψεύδεται για το χακάρισμα του λογαριασμού της στο Instagram.

Σε δηλώσεις του, ο Tsang ισχυρίζεται ότι η 14χρονη έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα την ψεύτικη δήλωση για τον «θάνατό» της και στη συνέχεια βγήκε και είπε ότι είναι ζωντανή.

«Μαθαίνοντας ότι η Lil Tay είναι καλά, νιώθω ανακούφιση. Ωστόσο, πιστεύω ότι το αναφερόμενο περιστατικό hacking μπορεί να μην έχει συμβεί», δηλώνει ο Tsang.

Και εξηγεί του λόγους που τον κάνουν να αμφιβάλει: «Το σκεπτικό μου έχει δύο εξηγήσεις: πρώτον, η αποκατάσταση ενός παραβιασμένου λογαριασμού σε πλατφόρμες όπως το Instagram συνήθως δεν απαιτεί χρονικό διάστημα 24 ωρών».

Στη συνέχεια, ο μάνατζερ αναφέρεται στον 21χρονο αδελφό της Lil Tay, τον Jason, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι την εκμεταλλευόταν.

«Δεύτερον, οι ενέργειες του αδελφού της Lil Tay, γνωστού για τις ακραίες πράξεις του, με κάνουν να υποθέσω ότι είχε κίνητρο πίσω από αυτό το περιστατικό. Ταυτόχρονα, αν το κίνητρο είναι πράγματι να έρθει ξανά η Lil Tay στο προσκήνιο, τέτοιες ενέργειες είναι ανεύθυνες», σημειώνει ο Tsang.

Κακοποιούνταν από την οικογένειά της;

Η Lil Tay ήταν γεννημένη στον Καναδά και το 2018 μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει ευκαιρίες στη βιομηχανία του θεάματος.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, κέρδισε την προσοχή για τις αναρτήσεις της, στις οποίες επιδείκνυε έναν εξωφρενικό τρόπο ζωής ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιούσε απρεπή γλώσσα.

Οι κριτικές που δεχόταν ήταν έντονες, ωστόσο συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια followers στο Instagram, οι οποίοι την ακολουθούσαν πιστά.

Το 2018 υπήρξαν έντονες φήμες ότι η Lil Tay κακοποιούνταν σωματικά και ψυχικά από τον πατέρα της ενώ κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι την εκμεταλλευόταν ο αδελφός της.

Την ίδια χρονιά έκανε την τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, η οποία αφορούσε τον θάνατο του XXXTentacion.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lil Tay (@liltay)

«Η αδελφή μου ήταν σιωπηλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία τρία χρόνια, επειδή ο απόντας πατέρας της επέδωσε στη μητέρα μου δικαστική απόφαση που απαιτούσε τον έλεγχο των χρημάτων, της καριέρας και της επιμέλειας της Tay, με αποτέλεσμα να διαταχθεί δικαστικά ότι η αδελφή μου έπρεπε να επιστρέψει στο Βανκούβερ του Καναδά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αδερφός της, όταν ερωτήθηκε για την απουσία της από το Instagram.

Ο ίδιος προσπάθησε να συγκεντρώσει και χρήματα για την Lil Tay, ισχυριζόμενος ότι η αδερφή του κακοποιείται από τον Chris Hope.

Σε ένα από τα τελευταία της story πάντως, η έφηβη ράπερ είχε γράψει«Βοηθήστε με» ενώ είχε διαγράψει και τις αναρτήσεις της, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές της.

Το προφίλ της είχε μείνει από τον Ιούνιο του 2018 ανενεργό και αφού ανακοινώθηκε ο «θάνατός» της απέκτησε περισσότερους από 200.000 νέους followers.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024