Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Κόντρα με την Ισπανία - «Ο Μιλέι έπαιρνε ναρκωτικά» - «Προκαλείτε φτώχεια και θάνατο»

Αργεντινή: Κόντρα με την Ισπανία – «Ο Μιλέι έπαιρνε ναρκωτικά» – «Προκαλείτε φτώχεια και θάνατο»

Η διπλωματική διαμάχη ξεκίνησε όταν Ισπανός υπουργός υπέδειξε ότι ο Χαβιέ Μιλάνι είχε πάρει «ουσίες» κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Η Ισπανία κατήγγειλε τα σχόλια της προεδρίας της Αργεντινής που κατηγόρησε την ισπανική κυβέρνηση ότι φέρνει «φτώχεια και θάνατο» στον ίδιο της το λαό. Το γραφείο του προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση στο Χ, στην οποία κατηγορούσε τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι ζημιώνει την οικονομία και τη σταθερότητα της Ισπανίας.

Η ανάρτηση, όπως μεταφέρει ο Guardian, φαίνεται να ήταν αντίδραση σε προηγούμενα σχόλια του Ισπανού υπουργού Μεταφορών, Óscar Puente, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε πάνελ στη Σαλαμάνκα την Παρασκευή, ότι ο Μιλέι είχε πάρει «ουσίες» κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατείας.

Το γραφείο του Μιλέι εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα σχόλια, ενώ επιτίθεται και κατά του Σάντσεθ.

Ο Μιλέι απάντησε «ακροδεξιά»

Κατηγόρησε τον Σάντσεθ ότι «θέτει σε κίνδυνο τις Ισπανίδες επιτρέποντας την παράνομη μετανάστευση» και ότι υπονομεύει την ακεραιότητα της Ισπανίας κάνοντας συμφωνίες με αυτονομιστές, μια αναφορά στη συμφωνία που σύναψε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του Σάντσεθ με βασκικά και καταλανικά τοπικιστικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ υπονόησε ότι οι αριστερές πολιτικές του έφεραν «θάνατο και φτώχεια».

Αυτό προκάλεσε την επίπληξη του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δήλωσε: «Η ισπανική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τα αβάσιμα λόγια … τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των αδελφών λαών τους».

Μετά την εκλογή του Μιλέι, ενός δεξιού λαϊκιστή που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας τον Δεκέμβριο, οι σχέσεις μεταξύ της Αργεντινής και της Ισπανίας, που κυβερνάται από έναν αριστερό συνασπισμό υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Σάαντσεθ, έχουν ψυχρανθεί σημαντικά.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024