Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαβιέρ Μιλέι: «Υπουργικό συμβούλιο» από σκύλους και «καθηγητής» ταντρικού σεξ - Ο «περούκας» νέος πρόεδρος

Χαβιέρ Μιλέι: «Υπουργικό συμβούλιο» από σκύλους και «καθηγητής» ταντρικού σεξ – Ο «περούκας» νέος πρόεδρος

Παρατσούκλια όπως «τρελός» και «περούκας», «υπουργικό συμβούλιο» από κλωνοποιημένα σκυλιά, γκουρού του ταντρικού σεξ, ο Χαβιέρ Μιλέι προκάλεσε «σεισμό» στην πολιτική σκηνή της Αργεντινής.

Ο Μπάτμαν και ο Τζόκερ, ένας άντρας με ολόσωμη στολή λιονταριού και ένας άλλος του οποίου το κεφάλι και τα χέρια έχουν αντικατασταθεί από αλυσοπρίονα. Δεν επρόκειτο για το Καρναβάλι αλλά για τους υποστηρικτές του νέου προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι που πανηγύριζαν την εκλογική του νίκη.

Οπαδοί του Χαβιέρ Μιλέι που πανηγυρίζουν τη νίκη του, ένας εξ αυτών ντυμένος ως τζόκερ

Πολλοί τον αποκαλούν «ο τρελός» (El Loco) λόγω των αντισυμβατικών ιδεών του και του εκκεντρικού χαρακτήρα του, ωστόσο ο νεοεκλεγέντας ακροδεξιός πρόεδρος κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Αργεντινή, εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων.

Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν σχεδόν τρία εκατομμύρια ψήφοι, μια πρωτοφανής συντριβή για το κεντροαριστερό περονιστικό κίνημα, αλλά ο Μιλέι εκτός από δεξιό πολιτικό και αντικομμουνιστή βλέπει τον εαυτό του ως πολεμιστή του πολιτισμού με αποστολή να ταρακουνήσει την κοινωνία της Αργεντινής.

«Ο τρελός» και «ο περούκας»

Ο άνθρωπος που αναφέρεται στον εαυτό του ως «ο βασιλιάς της ζούγκλας» και «λιοντάρι» εκτός από το παρατσούκλι «ο τρελός» που είναι και ο τίτλος της ανεπίσημης βιογραφίας του από τον δημοσιογράφο Χουάν Λουίς Γκονζάλες, έχει και το παρατσούκλι «ο περούκας» λόγω της αγριότητας του στυλ και των ατίθασων μαλλιών του.

Καρναβάλι ή προεκλογική συγκέντρωση, ροκ σταρ ή ο «Αργεντινός Τραμπ»

Υποστηρικτής του Χαβιέ Μιλέι με ολόσωμη στολή λιονταριού

Γκουρού του ταντρικού σεξ

Ο Μιλέι, ο οποίος είναι επίσης διακεκριμένος οικονομολόγος και οικοδεσπότης ραδιοφωνικής εκπομπής, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της Αργεντινής το 2021 όταν εξελέγη βουλευτής. Νωρίτερα ήταν πιο επιτυχημένος ως προσωπικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου έγινε διάσημος ως ειδικός επί των οικονομικών σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αργεντινής, μιλώντας τόσο για τη δυστυχία του πληθωρισμού όσο και για τη χαρά του ταντρικού σεξ.

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, ο οποίος είναι άτεκνος και δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ανέφερε περήφανα ότι ήταν γκουρού του ταντρικού σεξ και μπορούσε να περάσει τρεις ολόκληρους μήνες χωρίς εκσπερμάτιση.

«Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του δυναμική. Στη δική μου περίπτωση, εκσπερματώνω κάθε τρεις μήνες», καυχήθηκε κάποτε σύμφωνα με τον Guardian.

Έχει μιλήσει για την προτίμησή του στο ομαδικό σεξ, καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail πιστεύει ότι οι φτωχοί άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να πωλούν τα μέλη του σώματός τους.

Ωστόσο, μάλλον το πιο αξιοπερίεργο από όσα έχει δηλώσει είναι πώς του αρέσει να επικοινωνεί μέσω τηλεπάθειας με τον νεκρό του σκύλο για πολιτικές συμβουλές.

Αυτό είναι ίσως για όσους παρατηρούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Αργεντινή που έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την πνευματική οξύτητα του εκλεγμένου προέδρου και την ικανότητά του να ηγηθεί, καθώς παίρνει συμβουλές από τους Κόναν, Μάρεϊ, Μίλτον, Ρόμπερτ και Λούκας, που ήταν και οι πρώτοι που ευχαρίστησε όταν τερμάτισε πρώτος στις προκριματικές εκλογές της χώρας τον Αύγουστο.

«Ο Κόναν του ανέθεσε την αποστολή να γίνει πρόεδρος της Αργεντινής»

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το Time όταν ο Μιλέι υιοθέτησε ένα αγγλικό μαστίφ με το όνομα Κόναν, που εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα «Κόναν ο Βάρβαρος». Ο Γκονζάλες, έγραψε στους Buenos Aires Times ότι το κατοικίδιο έγινε, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του νεοεκλεγέντα Αργεντινού προέδρου, η «αληθινή και μεγαλύτερη αγάπη του», καθώς έφτασε στο σημείο να βλέπει τον Κόναν στην πραγματικότητα ως «γιο του».

Ο Μιλέι έχει πιστώσει στον σκύλο των 200 κιλών ότι ήταν ο πιο στενός του φίλος και έμπιστος και ότι έμεινε στο πλευρό του σε δύσκολες και μοναχικές στιγμές.

Όταν ο Κόναν πέθανε το 2017, ο Μιλέι φέρεται να επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με το αγαπημένο του κατοικίδιο. Ήταν σε αυτή την τηλεπαθητική συνομιλία που σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κόναν του μετέφερε την αποστολή του Θεού για να γίνει πρόεδρος της Αργεντινής.

Κλωνοποίησε τον νεκρό του σκύλο

Το 2018, ο Μιλέι προχώρησε στην καταβολή περίπου 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters και τους New York Times, στην αμερικανική εταιρεία PerPETuate για να κλωνοποιήσει τον Κόναν χρησιμοποιώντας το DNA του, κάτι που ο Μιλέι φέρεται να σχεδίαζε να κάνει καιρό.

Η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα πέντε κουτάβια, τα οποία ο Μιλέι ονόμασε από τον αρχικό Κόναν και τους οικονομολόγους Μάρεϊ Ρόθμπαρτ, Μίλτον Φρίντμαν και Ρόμπερτ Λούκας. Μάλιστα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής αναφέρεται τακτικά στον σημερινό κλώνο του Κόναν ως γιο του -και δεν τον ξεχωρίζει από τον αρχικό Κόναν-, ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα τέσσερα σκυλιά του, τα χαρακτηρίζει ως «εγγόνια» του.

Ο Γκονζάλες και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αργεντινής ανέφεραν ότι ο Μίλει ζητά συμβουλές από τα σκυλιά του για θέματα της εκστρατείας του, της πολιτικής του και άλλα. Σε συνέντευξή του τον Αύγουστο στην ισπανική εφημερίδα 20minutos, ο Γκονζάλες δήλωσε ότι ο Μιλέι «είναι πεπεισμένος ότι τα σκυλιά τον συμβουλεύουν σε διάφορους τομείς: ένα στην πολιτική, ένα άλλο στην οικονομία, ένα άλλο του δίνει γενικές συμβουλές».

«Τα σκυλιά μου είναι οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές στον κόσμο»

Ο Γκονζάλες πρόσθεσε ότι ανησυχεί για έναν τόσο «ασταθή ηγέτη» σε μια ήδη «ασταθή» Αργεντινή: «Αυτός ο άνθρωπος που θα διοικήσει την τύχη της χώρας ξυπνάει κάθε μέρα, κάνει συνεδρίες με σκυλιά και στη συνέχεια εκδίδει ένα διάταγμα με βάση αυτό. Είναι πολύ σοκαριστικό».

Όταν ρωτήθηκε από τον Economist τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις αναφορές για το αντισυμβατικό του συμβούλιο, ο Μιλέι δεν το αρνήθηκε, απαντώντας με φαινομενική υπερηφάνεια: «Τι λένε, ότι τα σκυλιά μου καθορίζουν τις στρατηγικές μου, ναι; Ότι είναι σαν μια στρατηγική επιτροπή; Είναι η καλύτερη στρατηγική επιτροπή στον κόσμο. Πείτε μου: πότε ένας ξένος πέτυχε αυτό που πετύχαμε εμείς σε δύο χρόνια; Αν ναι, είναι οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές στον κόσμο».

Τα παιδικά του χρόνια

Πολλοί θεωρούν ότι ο εκκεντρικός χαρακτήρας του νέου προέδρου της Αργεντινής σχετίζεται με τα δυστυχή παιδικά του χρόνια. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες, ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και αργότερα επιχειρηματίας στον τομέα των μεταφορών και η μητέρα του νοικοκυρά.

Ο Μιλέι ισχυρίζεται ότι οι γονείς του, Νορμπέρτο και Αλίσια, τον κακοποιούσαν σωματικά και λεκτικά όταν ήταν μικρός. Ως ενήλικας, δεν τους μιλούσε για μια δεκαετία. «Έχουν πεθάνει για μένα», έχει πει.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν του αρέσει να μιλάει πολύ για την παιδική του ηλικία και έχει πει ότι τα νεανικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από μια τεταμένη σχέση με τον πατέρα του.

Ως έφηβος τραγουδούσε στους «Everest», ένα ροκ συγκρότημα που έκανε διασκευές των Rolling Stones. Συμπεριφέρεται ακόμα και τώρα σαν επίδοξος ροκ σταρ, καμαρώνοντας στις εκλογές με ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν.

Ο Χαβιέρ Μιλέι σε προεκλογική του εκστρατεία με το δερμάτινο μπουφάν του

Στο σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε φίλους και συχνά είχε ξεσπάσματα θυμού.

Ακόμα έπαιξε τερματοφύλακας στα τμήματα υποδομής της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσακαρίτα. Αποφάσισε τελικά να αφήσει στην άκρη το ποδόσφαιρο κατά την περίοδο του υπερπληθωρισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να σπουδάσει οικονομικά, αλλά διαπίστωσε ότι η ζωή του ακαδημαϊκού δεν ήταν γι’ αυτόν και έτσι κέρδισε θέση σε τηλεοπτικές εκπομπές στην Αργεντινή και εν συνεχεία στην πολιτική.

Η cosplayer που επιμελείται το λουκ του

Σήμερα, το μόνο μέλος της οικογένειάς του με το οποίο έχει στενή σχέση είναι η αδελφή του, η Καρίνα Μιλέι, η οποία διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία. Την αποκαλεί «το αφεντικό» και την έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα ως τον αρχιτέκτονα της ανόδου του στην εξουσία.

Ο Χαβιέρ Μιλέι με την αδελφή του Καρίνα Μιλέι

Φίλοι και εχθροί του επόμενου προέδρου της Αργεντινής τον συγκρίνουν με άλλους ακροδεξιούς λαϊκιστές προέδρους όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαΐρ Μπολσονάρου. Άλλοι έχουν αποκαλέσει τον αγριομάλλη οικονομολόγο ένα μείγμα του Μπόρις Τζόνσον και της δολοφονικής κούκλας Τσάκι.

Αλλά όταν η σύμβουλος εικόνας του Χαβιέρ Μιλέι συνέλαβε το ανορθόδοξο χτένισμά του, είχε στο μυαλό της δύο διαφορετικούς άνδρες: τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Wolverine.

Ο Μιλέι λέει ότι δεν χτενίζει ποτέ τα μαλλιά του και ότι μόνο η αντιπρόεδρος του κόμματός του, η Λίλια Λεμουάν μια ενθουσιώδης cosplayer, είναι εξουσιοδοτημένη να τα φτιάχνει. Η ίδια επιμελείται επίσης το μακιγιάζ του, καθώς ο ίδιος είναι τόσο ματαιόδοξος που αρνείται να εμφανιστεί σε φωτογραφίες με οπίσθιο φωτισμό καθώς αναδεικνύουν το διπλοσάγονο του. Η Λεμουάν χρησιμοποιεί μια τεχνική «contouring» παρόμοια με αυτή που προωθούν οι Καρντάσιανς.

«Συμπεριφέρεται σαν τον Wolverine»

«Μοιάζει με τον Wolverine. Συμπεριφέρεται σαν τον Wolverine. Είναι σαν αντι-ήρωας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λεμουάν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο Μπουένος Άιρες.

Η Λεμουάν, της οποίας το καλλιτεχνικό όνομα είναι Lady Lemon, δήλωσε ότι βλέπει εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής και του ασταθούς χαρακτήρα της Marvel.

«Ο Wolverine είναι πολύ πιστός και γενναίος … Μπορεί να θυμώσει πολύ και να γίνει επιθετικός με τους εχθρούς του – αλλά μόνο όταν δέχεται επίθεση. Ποτέ και ποτέ δεν θα σκοτώσει κάποιον ή θα επιτεθεί σε κάποιον χωρίς λόγο», είπε η 43χρονη, επιμένοντας ότι ο Μιλέι έχει και μια πιο ήπια πλευρά.

«Είναι αξιολάτρευτος», υποστήριξε ακόμα σε συνέντευξή της πριν από τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας τον Μιλέι «τον πιο θελκτικό άνθρωπο στην Αργεντινή αυτή τη στιγμή».

Ακόμη και πριν κερδίσει τις εκλογές η Λεμουάν είπε ότι ήταν σίγουρη ότι ο φίλος της – και οι φαβορίτες του – θα επικρατούσαν. «Είμαι απλά χαρούμενη γιατί το είδα από την αρχή. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι είχες δίκιο ακόμα και όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτό», είπε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024