Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λιακούλη: Η κυβέρνηση επιλέγει τη συγκάλυψη και στο σκάνδαλο του email gate

Λιακούλη: Η κυβέρνηση επιλέγει τη συγκάλυψη και στο σκάνδαλο του email gate

Η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή συμπληρωματικό αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

Τις πληροφορίες αναφορικά με το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών για το αποκαλούμενο «email gate», σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το απορρίπτει, σχολιάζει η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όπως τονίζει, είναι «συγκλονιστική η σημερινή αποκάλυψη με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ» και προσθέτει πως «η απόρριψη του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών εκ μέρους του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκου, μαρτυρά ότι η ‘έρευνα’ που δήθεν διεξήγαγε το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ως μοναδικό στόχο την επίρριψη ευθυνών σε υπαλλήλους και την απαλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από κάθε ευθύνη».

«Είναι αλήθεια ότι η διαρροή έγινε επί υπουργίας Κεραμέως;»

«Αν αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον πολιτικό γεγονός που αποκαλύπτει την πανομοιότυπη πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά από κάθε σκάνδαλο: τη συγκάλυψη», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

Και προσθέτει: «Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση:

  • Ποιο είναι το περιεχόμενο του πορίσματος του ΥΠΕΣ για το email gate;
  • Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μενουδάκος δεν δέχθηκε το πόρισμα του ΥΠΕΣ;
  • Πότε συνέβη η διαρροή των στοιχείων των ομογενών;
  • Είναι αλήθεια ότι η διαρροή έγινε επί υπουργίας της κας Κεραμέως, ενώ το ΥΠΕΣ με το πόρισμά του ‘ρίχνει’ όλες τις ευθύνες στον Διευθυντή Εκλογών, ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποποιηθεί τις ευθύνες της;».

Η Ευαγγελία Λιακούλη σημειώνει καταληκτικά ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει άμεσα στη Βουλή «συμπληρωματικό αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα νέα στοιχεία».

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024