Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Εύβοια – Το φίδι που κολυμπούσε στη θάλασσα προκάλεσε τρόμο
Δείτε βίντεο - Δεν έχει καταστεί εφικτή η απομάκρυνσή του.
Αναστάτωση στους παραθεριστές της Εύβοιας προκαλεί ένα φίδι, το οποίο συνηθίζει να… κολυμπά στην παραλία του Αλμυροποτάμου.
Πρόκειται για δεντρογαλιά, φίδι το οποίο ως γνωστόν θεωρείται ακίνδυνο.
Δείτε το φίδι να κολυμπά στη θάλασσα:
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το evima δεν έχει καταστεί εφικτή η απομάκρυνσή του.
Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στο σημείο προκαλεί άγχος και ανασφάλεια στους πολίτες που κάνουν τα μπάνια τους, αφού την παραλία επισκέπτονται και πολλά παιδιά.
Τι είναι αυτό το φίδι;
Η δεντρογαλιά (λέγεται και ζαμενής επιστημονική ονομασία “τυρία η δάλειος”, Hierophis gemonensis) είναι ανιοβόλο φίδι της οικογένειας κολουβρίδες της τάξης Λεπιδωτά.
Φθάνει σε μήκος τα 120 εκ και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ. Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
Ζει σε δάση και ξηρές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Μικράς Ασίας, της Δαλματίας και της Νοτιοδυτικής Ασίας.
Ειδικότερα στην Ευρώπη, απαντάται στην Αλβανία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στην Ελλάδα (σε νησιά όπως στην Κρήτη, την Εύβοια, στα Κύθηρα και στα Επτάνησα) και στην Κροατία.
Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά και τρωκτικά αλλά και πτηνά. Ο ζαμενής δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο εάν απειληθεί άμεσα, η αρπαχτεί.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Εύβοια αναστατώνεται από την παρουσία φιδιού αφού μόλις στις αρχές του μήνα, αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε πως κολυμπά δίπλα σε ένα τέτοιο ερπετό.
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν πρβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442