Τσέλσι και Αρσεναλ «παράγουν» τους περισσότερους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ
Συγκεκριμένα οι παίκτες της ακαδημίας της Τσέλσι συμπλήρωσαν συνολικά 21.031 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα όταν οι απόφοιτοι της Αρσεναλ έπαιξαν 21.031 λεπτά και επτά δευτερόλεπτα.
Η παραδοξότητα του ποδοσφαίρου σε όλο του το μεγαλείο. Εκθεση του Press Association αποκαλύπτει πως οι ακαδημίες που εκπροσωπούνται με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ ανήκουν στην Τσέλσι και την Αρσεναλ, όταν την ίδια στιγμή τα δύο λονδρέζικα κλαμπ έχουν δαπανήσει από πέρυσι το καλοκαίρι 1,147 δισ. ευρώ για μεταγραφές!
Οι παίκτες που αποφοίτησαν από την ακαδημία της Τσέλσι και πέρυσι αγωνίστηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ στους Μπλε και σε άλλες ομάδες είχαν τη μεγαλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα με διαφορά μόλις 37 δευτερολέπτων από αυτούς της Αρσεναλ.
Συγκεκριμένα οι παίκτες της ακαδημίας της Τσέλσι συμπλήρωσαν συνολικά 21.031 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα όταν οι απόφοιτοι της Αρσεναλ έπαιξαν 21.031 λεπτά και επτά δευτερόλεπτα.
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα (4η), υποχωρώντας ακόμα και πιο κάτω από τη Μάντσεστερ Σίτι που κατετάγη τρίτη με 19.457 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Στη σχετική μελέτη το PA λαμβάνει υπόψη και τους παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά έχουν αποφοιτήσει από ακαδημίες ομάδων εκτός Αγγλίας.
Ετσι διακρίνουμε στην έκτη θέση τον Αγιαξ και στη δέκατη την Μπενφίκα, ενώ μεγάλη επιτυχία θεωρείται για τη Νότιγχαμ Φόρεστ το πλασάρισμά της στην ένατη θέση.
Επικεφαλής των ακαδημιών της Τσέλσι είναι ο πρώην προπονητής της Γουίμπλεντον, Μαρκ Ρόμπινσον, ενώ την αντίστοιχη θέση στην Αρσεναλ κατέχει ο πρώην άσος της ομάδας Εντού ο οποίος τελευταία πλαισιώθηκε από τους Περ Μερτεσάκερ και Τζακ Γουίλσιρ.
Η πρόσφατη αγωνιστική άνοδος των Κανονιέρηδων έχει στηριχθεί σε αρκετά παιδιά της ακαδημίας της όπως είναι ο Μπουκαγιό Σακά, ο Εμιλ Σμιθ Ρόου και ο Εντι Ενκετιά.
Ο Αγιαξ βρίσκεται πάνω από Λίβερπουλ και Τότεναμ σε εκπροσώπηση στην Πρέμιερ Λιγκ με παίκτες όπως ο Σβεν Μπότμαν, ο Κένι Τέτε, ο Πασκάλ Στάικ και ο Κρίστιαν Ερικσεν. Οσον αφορά την Μπενφίκα, τρεις από τους αποφοίτους της πρωταγωνίστησαν στο ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Ο Κάρλο Αντσελότι εμμένει στην αρχική του απόφαση να μην καλέσει τον Νεϊμάρ στην αποστολή της Βραζιλίας για τα τελευταία φιλικά πριν το Μουντιάλ και το όνειρο του 34χρονου σούπερσταρ για ένα... last dance στα γήπεδα της Βορείου Αμερικής, εξανεμίζονται.
Αυτοί είναι οι διαιτητές που όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξουν τα ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ούγγρος, Μπόγκναρ, στο Παναθηναϊκός - Άρης, Παπαπέτρου στον ΠΑΟΚ, Τσιμεντερίδης στην ΑΕΚ και Πολυχρόνης στον Ολυμπιακό.
Με μια σειρά αναρτήσεών του στο X, ο σταρ της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, απάντησε σε όσα είπε για τον τραυματισμό του ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, εξαπολύοντας μια απίθανη προσωπική επίθεση εναντίον του Τούρκου παλαίμαχου άσου.