Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Λιούις: Με 25 χρόνια φυλάκιση απειλείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Τζο Λιούις: Με 25 χρόνια φυλάκιση απειλείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Ο Λιούις κατηγορείται για συνολικά 19 απάτες και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση.

Με 25 χρόνια φυλάκιση απειλείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ Τζο Λιούις ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικής αρχές για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών από τις οποίες επωφελήθηκαν υπάλληλοι του και ερωμένες του.

Ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νταμιάν Γουίλιαμς με δήλωση του επιβεβαίωσε πως απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του 86χρονου Λιούις για την ενορχήστρωση ενός ξεδιάντροπου συστήματος εμπιστευτικών πληροφοριών.

«Ισχυριζόμαστε πως για χρόνια ο Τζο Λιούις καταχράστηκε την πρόσβαση του στις αίθουσες συνεδριάσεων των εταιριών και επανειλημμένα παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες στους ρομαντικούς συντρόφους του, τους προσωπικούς βοηθούς του, τους ιδιωτικούς πιλότους και τους φίλους του».

«Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την εσωτερική πληροφόρηση και κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο επειδή- χάρη στον Λιούις- αυτά τα στοιχήματα ήταν σίγουρα».

Ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα του βρετανού κροίσου «κλασική εταιρική διαφθορά» και «εξαπάτηση που είναι ενάντια του νόμου». Ο Λιούις κατηγορείται για συνολικά 19 απάτες και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση.

Η υπεράσπισή του χαρακτηρίζει «κακοσχεδιασμένες» τις κατηγορίες, σημειώνοντας πως ο Τζο Λιούις ταξίδεψε οικειοθελώς στις ΗΠΑ για να απαντήσει σε όσα τον κατηγορούν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024