Τζο Λιούις: Μπλεξίματα για τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ – Κατηγορείται για συνεχή διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών
Ο Τζο Λιούις κατηγορείται ότι παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε ανθρώπους του κύκλου του χάρη στις προσβάσεις του σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών.
Για διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών κατηγορείται στις ΗΠΑ ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ομοσπονδιακός εισαγγελέας.
Η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες κατά του Λιούις αφού φαίνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος καταχραζόταν για χρόνια τις προσβάσεις του σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών «και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στις ερωτικές του συντρόφους, τους προσωπικούς του βοηθούς, τους ιδιωτικούς του πιλότους και τους φίλους του», ανέφερε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ντέιμιαν Γουίλιαμς, κάνοντας λόγο για «θρασύτατο σχέδιο» του Λιούις που είχε στήσει ολόκληρο σύστημα τέτοιων συναλλαγών.
«Ο Τζο Λιούις είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, αλλά, όπως ισχυριζόμαστε, χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες ως μέσο για να αποζημιώσει τους υπαλλήλους του ή για να κάνει δώρα στους φίλους και τις ερωτικές συντρόφους του», δήλωσε ο Γουίλιαμς. «Αυτό είναι κλασική εταιρική διαφθορά. Είναι εξαπάτηση και είναι ενάντια στο νόμο, νόμους που ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι», πρόσθεσε.
Τι υποστηρίζει η πλευρά του Λιούις
Για «κατάφωρο σφάλμα κρίσης» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Λιούις, Ντέιβιντ Ζόρνοου, ενώ χαρακτήρισε τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο ως έναν άνθρωπο «με άψογη ακεραιότητα και τεράστια επιτεύγματα», σύμφωνα με το NBC News.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λιούις έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και τόνισε ότι θα τον υπερασπιστεί με πυγμή στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Λιούις φτάνει τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τότεναμ, σύμφωνα επίσης με το Forbes, είναι η ένατη ποδοσφαιρική ομάδα σε αξία στον κόσμο αφού υπολογίζεται ότι για την αγορά της θα έπρεπε κανείς να ξοδέψει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
- Ανασφάλιστα οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέταση των ενστάσεων – Πώς ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας στο World Cup, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442