Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζο Λιούις: Μπλεξίματα για τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ - Κατηγορείται για συνεχή διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών

Τζο Λιούις: Μπλεξίματα για τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ – Κατηγορείται για συνεχή διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών

Ο Τζο Λιούις κατηγορείται ότι παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε ανθρώπους του κύκλου του χάρη στις προσβάσεις του σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών.

Για διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών κατηγορείται στις ΗΠΑ ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες κατά του Λιούις αφού φαίνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος καταχραζόταν για χρόνια τις προσβάσεις του σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών «και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στις ερωτικές του συντρόφους, τους προσωπικούς του βοηθούς, τους ιδιωτικούς του πιλότους και τους φίλους του», ανέφερε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ντέιμιαν Γουίλιαμς, κάνοντας λόγο για «θρασύτατο σχέδιο» του Λιούις που είχε στήσει ολόκληρο σύστημα τέτοιων συναλλαγών.

«Ο Τζο Λιούις είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, αλλά, όπως ισχυριζόμαστε, χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες ως μέσο για να αποζημιώσει τους υπαλλήλους του ή για να κάνει δώρα στους φίλους και τις ερωτικές συντρόφους του», δήλωσε ο Γουίλιαμς. «Αυτό είναι κλασική εταιρική διαφθορά. Είναι εξαπάτηση και είναι ενάντια στο νόμο, νόμους που ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι», πρόσθεσε.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του Λιούις

Για «κατάφωρο σφάλμα κρίσης» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Λιούις, Ντέιβιντ Ζόρνοου, ενώ χαρακτήρισε τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο ως έναν άνθρωπο «με άψογη ακεραιότητα και τεράστια επιτεύγματα», σύμφωνα με το NBC News.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λιούις έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και τόνισε ότι θα τον υπερασπιστεί με πυγμή στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Λιούις φτάνει τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τότεναμ, σύμφωνα επίσης με το Forbes, είναι η ένατη ποδοσφαιρική ομάδα σε αξία στον κόσμο αφού υπολογίζεται ότι για την αγορά της θα έπρεπε κανείς να ξοδέψει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024