Μετά τις επιθέσεις από την Ουκρανία: Απομακρύνουν παιδιά από τη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ
Παιδιά από δύο περιοχές του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία απομακρύνονται μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι άρχισαν να απομακρύνουν τα παιδιά από κάποιες περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία που βομβαρδίζονται εντατικά εδώ και μερικές ημέρες, φοβούμενες για «επιδείνωση της κατάστασης».
«Από σήμερα φροντίζουμε τα παιδιά των περιοχών Τσεμπεκίνσκιι και Γκραϊβορόνσκιι», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ όπου βρίσκονται οι δύο περιοχές.
«Σήμερα μια πρώτη ομάδα 300 παιδιών θα σταλεί στο Βορονέζ», μια πόλη που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα πιο βορειοανατολικά και κατά συνέπεια πιο μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.
Είχαν διεισδύσει στο Μπέλγκοροντ
Την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα ενόπλων από την Ουκρανία είχε διεισδύσει στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, προκαλώντας σοκ στη Ρωσία.
Έκτοτε πολλές περιοχές της περιφέρειας που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν γίνει στόχος πυρών του πυροβολικού αλλά και επιθέσεων με drones, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη σε ένα «μαζικό» πλήγμα στη μεθοριακή πόλη Τσεμπέκινο, επεσήμανε ο Γκλάντκοφ. «Η κατάσταση επιδεινώνεται», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 260 βλήματα έπεσαν χθες Τρίτη στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ. Χθες το βράδυ ο κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τον ουκρανικό βομβαρδισμό εναντίον κέντρου εκτοπισμένων.
Αυτού του είδους τα επεισόδια αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς το Κίεβο λέει πως προετοιμάζεται για αντεπίθεση ευρείας κλίμακας με σκοπό να διώξει τον ρωσικό στρατό από τα εδάφη που κατέχει στην Ουκρανία.
Σήμερα drone έπεσε σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ίλσκι, στην επαρχία Κρασνοντάρ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να σημειωθούν ζημιές.
Το διυλιστήριο αυτό είχε γίνει στόχος στις αρχές Μαΐου δύο επιθέσεων με drones, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Eurovision προσήλκυσε 35 εκατομμύρια λιγότερους τηλεθεατές λόγω του μποϊκοτάζ για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Επίθεση των ΗΠΑ σε ραντάρ του Ιράν μετά από κατάρριψη drones
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αν προκληθούμε
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)


























![«Ο Θεός, το σεξ και η Ευρωπαϊκή Ένωση» – Η ατάκα του Έντι Ράμα που άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/edi-rama-1200x675-1-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442