Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μονακό και έτσι θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα.
Ο Ολλανδός πιλότος μίλησε για την επίδοσή του, τονίζοντας πως είναι πολύ χαρούμενος, αλλά επισήμανε ότι στην κούρσα όλα μπορούν να συμβούν.
Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:
Για την Pole Position: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την pole position. Γνωρίζαμε ότι θα δυσκολευτούμε εδώ, η χθεσινή μέρα δεν ήταν η καλύτερη αρχή για το τριήμερο. Όμως βελτιωνόμασταν συνεχώς.
Πάντα στις κατατακτήριες πρέπει να τα δώσεις όλα και να ρισκάρεις. Ο πρώτος τομέας στον τελευταίο μου γύρο δεν ήταν ιδανικός. Ήξερα ότι δεν είχα τον καλύτερο χρόνο και στο τελευταίο κομμάτι του γύρου έδωσα ό,τι είχα. Ακούμπησα σε ορισμένες περιπτώσεις τις μπαριέρες, όμως τελικά πήρα την pole position και είμαι πολύ χαρούμενος».
Για τον αγώνα: «Στον αγώνα χρειάζομαι μία καθαρή εκκίνηση χωρίς απρόοπτα. Η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή είναι μικρή. Στο Μονακό μπορούν να συμβούν διάφορα, όπως αυτοκίνητο ασφαλείας ή βροχή. Μπορεί να γίνει χαοτική η κατάσταση. Πάντως σε ρυθμό αγώνα το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει απλά να παραμείνουμε μακριά από μπελάδες».
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Μόντε Μόρις αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα το οποίο έχει υποστεί ο Αμερικανός.