Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wagner: Αποχωρεί από την Μπαχμούτ - Ο Πριγκόζιν βρίζει τη στρατιωτική διοίκηση μπροστά σε πτώματα μαχητών του

Wagner: Αποχωρεί από την Μπαχμούτ – Ο Πριγκόζιν βρίζει τη στρατιωτική διοίκηση μπροστά σε πτώματα μαχητών του

Ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση θα αποχωρήσει από την Μπαχμούτ.

Μια απόφαση που ίσως αλλάξει την τροπή του πολέμου ανακοίνωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της Wagner σε σημερινή του δήλωση, οι δυνάμεις του θα αποχωρήσουν από την Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου λόγω έλλειψης πυρομαχικών και θα παραδώσουν τις θέσεις τους στις δυνάμεις των τακτικών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Πριγκόζιν εδώ και εβδομάδες διαμαρτύρεται ότι ο ρωσικός στρατός δεν προμηθεύει τη Wagner με τα απαραίτητα πυρομαχικά για να φτάσει στη νίκη στην Μπαχμούτ, όπου διεξάγεται η πιο σκληρή μάχη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Μάλιστα, στη δημοσιότητα έχει έρθει και βίντεο, με τον Πριγκόζιν να βρίσκεται μπροστά από πτώματα μαχητών του και να βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση με την οποία είναι εδώ και καιρό σε ανοιχτή κόντρα.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα ζεστό! Κατάγραψέ τους όλους», λέει χαρακτηριστικά ο Πριγκόζιν, ενώ ρίχνει τις ευθύνες στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού και τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Κτήνη»

Έξαλλος ο Πριγκόζιν ρωτάει: «Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα γ@@@να τα πυρομαχικά;».

«Εσείς τα κτήνη συχνάζετε σε ακριβά κλαμπ. Τα παιδιά σας απολαμβάνουν τη ζωή και ανεβάζουν βίντεο στο YouTube. Νομίζετε ότι είστε τα αφεντικά σε αυτή τη ζωή και ότι μπορείτε να ελέγχετε τις μοίρες των ανθρώπων; Νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να ελέγχετε τα αποθέματα των πυρομαχικών;», λέει στη συνέχεια και κατηγορεί τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, σημειώνοντας ότι η Wagner θα είχε πέντε φορές λιγότερους νεκρούς αν διέθετε τα πυρομαχικά που απαιτούνται.

«Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να κάθεστε στα πολυτελή γραφεία σας. Είναι οι πατεράδες κάποιου. Είναι οι γιοι κάποιου. Και αυτά τα καθάρματα που δεν μας δίνουν τα πυρομαχικά θα φάνε τα σωθικά τους στην κόλαση», κατέληξε ο Πριγκόζιν που θυμίζουμε ότι είναι στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παραμένει άγνωστο για την ώρα πώς θα αντιδράσει το Κρεμλίνο στην απόφαση του Πριγκόζιν και αν ο αρχηγός της Wagner θα επιμείνει να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Μπαχμούτ.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024