Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν κομπάζει για τα λάφυρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν κομπάζει για τα λάφυρα

«Μπορώ να εξοπλίσω ένα εκατομμύριο ανθρώπους με αυτά τα όπλα», είπε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

«Μπορώ να εξοπλίσω ένα εκατομμύριο ανθρώπους» ανέφερε ο ηγέτης της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν τους θησαυρούς των ορυχείων Σολεντάρ στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της PMC Wagner έδειξε ένα μέρος των παλαιών σοβιετικών στρατιωτικών αποθηκών, που βρίσκονται στα παλαιά ορυχεία.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι εκεί αποθηκεύεται τεράστια ποσότητα απαρχαιωμένων φορητών όπλων, όπως το υποπολυβόλο Thompson, το υποπολυβόλο PPSh-41, μεταξύ άλλων, καθώς και πυρομαχικά γι’ αυτά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Wagner», όλα τα όπλα είναι σε άριστη κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

«Αυτά είναι όλα όσα βρήκαμε στις αποθήκες του Σολεντάρ»

Στο βίντεο που πρόβαλαν ρωσικοί ενημερωτικοί ιστότοποι, όπως το Inforeactor, ο Πριγκόζιν φέρεται να εικονίζεται σε μια αποθήκη της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, που έπεσε στα χέρια των εισβολέων στα τέλη Ιανουαρίου.

Στις εικόνες ο «σεφ του Πούτιν» ποζάρει στο φακό περήφανος με τα όπλα που φέρονται να απέσπασαν οι μισθοφόροι του από τον ουκρανικό στρατό. «Τα πακετάραμε όλα. Τέλος, τώρα, με το σόου. Αυτά είναι όλα όσα βρήκαμε στις αποθήκες του Σολεντάρ», λέει ο Πριγκόζιν.

Δείτε το βίντεο

Αρχαία… τα λάφυρα από το Σολεντάρ

Αν και ο αρχηγός της ομάδας Wagner, παρουσίασε τα λάφυρα από το Σολεντάρ ως θησαυρούς, τελικά, ήταν άνθρακας ο θησαυρός. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, τα λάφυρα ήταν οπλικά συστήματα του περασμένου ή ακόμη και του προπερασμένου αιώνα.

Μάλιστα, ένας χρήστης στο Twitter, αναφέρει ότι στο πρώτο κιβώτιο, όπου ανοίγει στο βίντεο ο Πριγκόζιν,  περιέχει υποπολυβόλα Thompson, που κατασκευάστηκαν το 1920. Στο δεύτερο κιβώτιο διακρίνονται πολυβόλα Maxime από το 1885.

«Είναι όλα τακτοποιημένα σε κιβώτια. Στη συνέχεια υπάρχουν πολυβόλα PPS, PPP, Maksims με μέγιστο ρυθμό βολής όχι χειρότερο από σύγχρονα όπλα, ενώ υπάρχουν και πολυβόλα Degtyarev», λέει.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024