Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα παιδιά του ζητούν τα λείψανά του να μεταφερθούν σε μαυσωλείο

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα παιδιά του ζητούν τα λείψανά του να μεταφερθούν σε μαυσωλείο

Η μετεγκατάσταση θα γίνει γύρω στις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 με την Αργεντινή

Τα παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα υπέβαλαν αίτημα στα δικαστήρια της Αργεντινής τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5), να μεταφερθούν τα λείψανα του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου «σε πολύ πιο ασφαλές μέρος» και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου «να αποτίσουν φόρο τιμής» σε ένα μαυσωλείο.

Σύμφωνα με το Reuters, τα λείψανα του Μαραντόνα βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό νεκροταφείο στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, όπου μεταφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2020 μέσω μιας μαζικής νεκρικής πομπής. Μόνο μέλη της οικογένειας επιτρέπεται να εισέρχονται στο νεκροταφείο.

«Για να μπορέσει ο λαός της Αργεντινής, αλλά και οι πολίτες όλου του κόσμου, να αποτίσουν φόρο τιμής στον πατέρα μας»

Το μαυσωλείο, που ονομάζεται «Memorial del Diez», βρίσκεται πίσω από την Κάζα Ροσάντα, την έδρα της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης της Αργεντινής, και θα είναι ανοιχτό για το κοινό, είπε η Βερόνικα Οχέδα, μητέρα του μικρότερου γιου του Μαραντόνα, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Όλοι οι κληρονόμοι ζητούν με κοινή συμφωνία να επιτραπεί η μεταφορά στον επόμενο προορισμό της αιώνιας ανάπαυσής του […] σε πολύ ασφαλέστερο μέρος από το σημερινό», ανέφερε το σημείωμα που υποβλήθηκε στο δικαστήριο με την υπογραφή των κορών του Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζινίνα, της Βερόνικα Οχέδα, και του Ντιέγκο Μαραντόνα Τζούνιορ.

Στις 30 Οκτωβρίου η μετεγκατάσταση

«Και για να μπορέσει όλος ο λαός της Αργεντινής, αλλά και οι πολίτες του κόσμου, να αποτίσουν φόρο τιμής στον πατέρα μας που ήταν το μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής».

Η μετεγκατάσταση θα γίνει γύρω στις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 με την Αργεντινή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.

Το «χέρι του Θεού», Μουντιάλ 1986, προημιτελικός, Αγγλία – Αργεντινή

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών τον Νοέμβριο του 2020, από καρδιακή προσβολή. Οι φίλαθλοι της Νάπολι και της εθνικής Αργεντινής τον λάτρευαν ως τον «θεό του ποδοσφαίρου».

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024