Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Αρνί και κατσίκι έφτασαν έως και 19,50€ το κιλό στην αγορά Καπάνι

Θεσσαλονίκη: Αρνί και κατσίκι έφτασαν έως και 19,50€ το κιλό στην αγορά Καπάνι

Συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα η ανοδική πορεία των τιμών - Πολλοί καταναλωτές θα σπεύσουν για αγορές της τελευταίας στιγμής, ελπίζοντας να δουν καλύτερες τιμές

Λίγες μέρες έμειναν για τον εορτασμό του Πάσχα και οι καταναλωτές από όλη την Ελλάδα «ξεχύνωνται» στις αγορές για να ψωνίσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και στην Θεσσαλονίκη, όπου οι πολίτες επισκέφθηκαν την αγορά Καπάνι για να αγοράσουν το παραδοσιακό για την ημέρα αρνί ή κατσίκι που θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αγορά «ζωήρεψε» σήμερα σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου η κίνηση ήταν υποτονική. Οι εκατοντάδες καταναλωτές όμως ήρθαν αντιμέτωποι με… δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά στο κόστος του κρέατος, καθώς υπήρξαν και τιμές με 19,50 ευρώ το κιλό.

Τιμές που «καίνε»

Πιο συγκεκριμένα οι τιμές για κάθε κιλό κρέατος (αρνιού ή κατσικιού) σε γενικότερα πλαίσια φτάνουν τα 13 με 15 ευρώ, ενώ η ανοδική πορεία των τιμών, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οδηγεί σε αύξηση που αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις τα 0,50 με 1,00 ευρώ το κιλό.

Μέσα στην αγορά Καπάνι του κένττου της Θεσσαλονίκης υπάρχουν και τιμές πολύ μεγαλύτερες, οι οποίες φτάνουν τα 19,50 ευρώ το κιλό και αφορούν κατσίκια και αρνιά γάλακτος -με το κεφάλι- από τον Σοχό Θεσσαλονίκης.

Οι «τσουχτερές» τιμές έκαναν πολλούς καταναλώτές να διστάσουν να αγοράσουν το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού σήμερα, οι οποίοι θα περιμένουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο ελπίζοντας να πέσουν οι τιμές όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να «κερδίζουν» από την αγορά ορισμένων προϊόντων που θα χρειαστούν για την Κυριακή, αγοράζοντάς τα φθηνότερα.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024