Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γενιά Ζ: Το 47% πιστεύει ότι οι άνδρες πρέπει να αναλαμβάνουν τα ηνία στη σχέση

Γενιά Ζ: Το 47% πιστεύει ότι οι άνδρες πρέπει να αναλαμβάνουν τα ηνία στη σχέση

Η πλειοψηφία της νέας γενιάς θεωρεί ότι οι άνδρες πρέπει να έχουν το πάνω χέρι...

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία… συντηρητική, ευαίσθητη και αγχωμένη. Ο λόγος για την γενιά Ζ, τα άτομα δηλαδή που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2012.

Πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα της εποχής η γενιά αυτή επιθυμεί τις πιο πατροπαράδοτες καταστάσεις, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις και το φλερτ.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εφαρμογή γνωριμιών Bumble, όταν πρόκειται για την ανάληψη ηγεσίας σε μια σχέση, το 40% των Αμερικανών πιστεύει ότι είναι καλύτερο να έχουν τον πρώτο λόγο οι άνδρες.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σχεδόν οι μισοί, το 47% των ερωτηθέντων της Gen Z συμμερίζεται αυτή την πεποίθηση.

Επιπλέον, μόνο το 11% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση σε μια εφαρμογή γνωριμιών.

Οι γυναίκες διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα

«Αυτό είναι τόσο εκπληκτικό όσο και απόλυτα προβλέψιμο», λέει στο CNBC η Jessica Small, σύμβουλος γάμου και θεραπεύτρια στο Growing Self Counseling and Coaching στο Ντένβερ.

«Παρά την πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά την ισότητα των φύλων, το τοπίο των ραντεβού εξακολουθεί να κινείται σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια», προσθέτει η ίδια.

Και εξηγεί: «Όταν τα ζευγάρια βρίσκονται στα πρώτα στάδια της γνωριμίας τους, οι γυναίκες συχνά δεν αισθάνονται άνετα να παίρνουν τα ηνία. Ως σύμβουλος παρατηρώ συχνά ότι οι γυναίκες τείνουν να διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα και έχουν προσδοκίες ότι οι άνδρες θα τους ζητούν πρώτοι να βγουν».

Οι άνδρες, λέει η Jessica Small, έχουν επίσης αυτή την προσδοκία, αλλά δεν ξενερώνουν από μια γυναίκα που κάνει την πρώτη κίνηση.

Ωστόσο, όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση οι γυναίκες δεν διστάζουν να πάρουν το πάνω χέρι.

«Οι γυναίκες είναι αυτές που είναι υπεύθυνες για ό,τι σχετίζεται με το νοικοκυριό και τα παιδιά. Μπορεί οι γυναίκες να επιθυμούν περισσότερη ισότητα από αυτή την άποψη αλλά δεν επιθυμούν οι άνδρες να ηγούνται της οικογένειας», υπογραμμίζει η θεραπεύτρια, η οποία τονίζει ότι τα συμβουλεύει τα ζευγάρια να βρίσκουν τις ισορροπίες τους και ο καθένας να έχει ίση δύναμη και λόγο.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024