Μηταράκης για τον φράχτη στον Έβρο: «Επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του»
«Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Για τον φράχτη στο Έβρο μίλησε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επεκταθεί σε όλο το μήκος του.
«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση με Ακάρ και Σοϊλού την μεθεπόμενη Τρίτη.
Για τις σχέσεις με Τουρκία
«Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η κυβέρνηση μιλάει με αποτελέσματα, μειώσαμε τις ροές κατά 80% και αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του» και τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων με τη γείτονα χώρα.
«Είναι καλό να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με την Τουρκία. Την Τρίτη, μαζί με τον Ν. Παναγιωτόπουλο θα δω τον Χουλουσί Ακάρ και τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, στις σεισμόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με τη γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα έργα επιτήρησης. Υπάρχει πρόβλεψη 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «συστηματικά μας έχουν κατηγορήσει για δήθεν επαναπροωθήσεις, εναντίον του λιμενικού και της αστυνομίας, εναντίον των ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχη στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας».
«Το μεταναστευτικό ειδικά για τους νησιώτες είναι ο βασικός παράγων που ο κόσμος θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαΐου. Την τελευταία τριετία επί Μητσοτάκη, έφυγαν από τη χώρα μας πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν. Άρα, η χώρα μας δεν είναι η βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Φέτος, μόνο το 5% των αφίξεων σε όλη την Ε.Ε πέρασε από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442