Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστια προσοχή στη νέα τηλεφωνική απάτη - Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο

Τεράστια προσοχή στη νέα τηλεφωνική απάτη – Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί πολύ...

Μια ευρέως διαδεδομένη τηλεφωνική απάτη έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα.

Η εν λόγω απάτη ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη και αν και δεν έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- περιστατικά στην Ελλάδα, εμείς σας ενημερώνουμε προκειμένου να προσέχετε μην πέσετε θύματα.

Μάλιστα, οι απατεώνες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τις τεχνικές τους, όπου ένα απλό «ναι» δικό σας, είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Πώς ένα «ναι» μπορεί να φέρει την καταστροφή

Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;». Αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που επιλέγουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες έχουν ως σκοπό να χρεώσουν τα θύματα για υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν προσφέρει ποτέ, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών. Επομένως να είστε πολύ προσεχτικοί στα τηλεφωνήματα που απαντάτε…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024