WSJ: Από διαρροή σε εργαστήριο προήλθε ο κοροναϊός
Απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο
Την πιθανότητα ο κοροναϊός να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή» καταγράφει απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, η έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο, ανέφερε την Κυριακή η WSJ.

Όπως τονίζεται, το αμερικανικό υπουργείο ήταν προηγουμένως αναποφάσιστο για την πηγή του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, το συμπέρασμα οφείλεται σε νέες πληροφορίες, αλλά άτομα που έχουν διαβάσει τη διαβαθμισμένη έκθεση και επικαλείται η WSJ τονίζουν πως η κρίση πραγματοποιήθηκε επισημαίνεται το τμήμα έκανε την κρίση του με «χαμηλή βεβαιότητα». Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης πώς άλλοι τέσσερις φορείς εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο είναι αναποφάσιστοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως η η εκτίμηση του υπουργείου Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει μεγάλη επιστημονική εξειδίκευση και εποπτεύει ένα εθνικό δίκτυο εργαστηρίων στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία διεξάγουν προηγμένη εργαστηριακή έρευνα.
Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν αποτέλεσμα διαρροής σε εργαστήριο με «μέτρια βεβαιότητα» και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια άποψη.
Από την πλευρά της η Κίνα έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από διαρροή σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι η πηγή της εξάπλωσης ήταν εκτός Κίνας.
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442