Νότια Κορέα: Μετά το θρίλερ στις ΗΠΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με μπαλόνι της Βόρειας Κορέας
Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος με το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ, και η Νότια Κορέα κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει ανάλογη «απειλή» από τη Βόρεια Κορέα...
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι παρακολούθησε ένα βορειοκορεατικό μπαλόνι πάνω από το έδαφός της, αλλά αποφάσισε ότι δεν συνιστούσε απειλή (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από NK News).
Ελαβε «μέτρα»
Το αερόστατο, μήκους περίπου δύο μέτρων, εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση έλαβε «μέτρα», τα οποία δεν προσδιορίζει στην ανακοίνωσή του.
Το μπαλόνι άφησε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό και όχι κατασκοπευτικό αερόστατο, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει.
Το περιστατικό σημειώνεται αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν ύποπτο κινεζικό μπαλόνι επιτήρησης, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις σχέσεις με το Πεκίνο, το οποίο ανέφερε ότι επρόκειτο για πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.
Αύξηση των εντάσεων
Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ των δύο Κορεών, με τον Βορρά να πραγματοποιεί ρεκόρ δοκιμών πυραύλων πέρυσι, και τον Νότο ν’ απαντά, σε μια επίδειξη δύναμης, κάνοντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.
Πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια στις 26 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέταξε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, ωθώντας τον στρατό της ν’ απογειώσει μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Ο στρατός επικρίθηκε επειδή δεν κατέρριψε τα drones, τα οποία πετούσαν για ώρες στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας.
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442