Τουρκικό κανάλι: Αμφισβητούμενη η Γαύδος – Προβοκάτσια η επίσκεψη Μητσοτάκη
Ενα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς είναι η Γαύδος, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας, ο οποίος χαρακτηρίζει προβοκάτσια την επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στο νησί.
Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαύδο αναφέρεται ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού Haber Global της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς την ως προβοκάτσια (φωτογραφία, επάνω, από το YouTube και βίντεο, κάτω).
Εκλογές και Τουρκία
Εξηγεί και τον λόγο στους τούρκους τηλεθεατές, λέγοντας πως πρόκειται για ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς, το οποίο η Ελλάδα εξόπλισε.
«Για ποιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης δεν θέλει οι ημερομηνίες των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία να είναι κοντά;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.
«Διότι στην Ελλάδα, στο διάστημα του 1,5 μηνός ανάμεσα στις δύο εκλογές, θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.
»Ο Μητσοτάκης ανησυχεί πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και ανίσχυρη απέναντι στην Τουρκία», απαντάει η ίδια.
«Συνεχίζει τις προβοκάτσιες»
Και προσθέτει πως «Ο έλληνας ηγέτης, από την άλλη, συνεχίζει τις προβοκάτσιες. Αποφάσισε να επισκεφτεί το νησί Γαύδος που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης».
Για να επισημάνει ότι «Το νησί Γαύδος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς. Αλλά η Ελλάδα το εξόπλισε».
Μπαράζ προκλήσεων
Στο μεταξύ, μπαράζ νέων τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε χθες Πέμπτη με υπερπτήσεις F-16 και drone σε Παναγιά και Οινούσσες.
Εκτός από τις εναέριες, η Τουρκία προχώρησε και σε προκλήσεις στη θάλασσα καθώς παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε νωρίς χθες το πρωί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
- Αταλάντα-Ντόρτμουντ 4-1: Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι, προκρίθηκαν με πέναλτι στο 90+8’
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442