Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Συνελήφθη ο δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων που κάλυψαν τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Ιράν: Συνελήφθη ο δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων που κάλυψαν τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Ο συνήγορος υπεράσπισής του αναφέρει ότι κρατείται παράνομα και ότι ο λόγος της σύλληψής του παραμένει άγνωστος

Ο δικηγόρος δύο Ιρανών δημοσιογράφων, που φυλακίστηκαν επειδή βοήθησαν στη δημοσιοποίηση του θανάτου της Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, συνελήφθη εν μέσω διαδηλώσεων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ένα μεταρρυθμιστικό μέσο ενημέρωσης.

«Ο Μοχάμεντ Αλί Καμφιρουζί, ο δικηγόρος πολλών ακτιβιστών και δημοσιογράφων, συνελήφθη την Τετάρτη», ανέφερε η εφημερίδα Ham Mihan.

Διακόσιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις στο Ιράν – Αμετανόητος ο Ραϊσί

Το Ιράν αντιμετωπίζει ένα κύμα διαμαρτυριών μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου ύστερα από τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Άγνωστος ο λόγος της σύλληψής του

Ο Καμφιρουζί είναι ο δικηγόρος της 35χρονης Ελαέχ Μοχαμαντί, της δημοσιογράφου της Ham Mihan, και της 30χρονης Νιλουφάρ Χαμεντί, της φωτογράφου της εφημερίδας Shargh, που κρατούνται από τον Σεπτέμβριο.

Η Δικαστική Αρχή τους απήγγειλε κατηγορίες τον Νοέμβριο για «προπαγάνδα κατά του συστήματος και συνωμοσία κατά της εθνικής ασφάλειας» επειδή ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Αμινί.

Ο δικηγόρος «δεν έχει λάβει καμία κλήση, κρατείται παράνομα και ο λόγος της σύλληψής του παραμένει άγνωστος», είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του Μοχάμαντ Αλί Μπαγκερπούρ στην Ham Mihan.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 Ιρανοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ άσκησαν κριτική εναντίον των Αρχών σε ανοιχτή επιστολή τους στα τέλη Οκτωβρίου επειδή «συνέλαβαν συναδέλφους τους και τους στέρησαν τα δικαιώματά τους. Κυρίως την πρόσβαση στους δικηγόρους τους».

Την Πέμπτη, ο αδερφός του δικηγόρου, ανακοίνωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον «υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία του» του Καμφιρουζί.

Συνολικά 25 Ιρανοί δικηγόροι έχουν συλληφθεί σε ολόκληρη τη χώρα από την έναρξη των διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024