Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαγή στο Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών του που ζητούν άσυλο στη Γερμανία

Σφαγή στο Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών του που ζητούν άσυλο στη Γερμανία

Αυξήθηκε σημαντικά, εν μέσω της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στο Ιράν, ο αριθμός των ιρανών πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

Ο αριθμός των ιρανών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε θεαματικά αφότου άρχισε το κύμα διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία που καταπνίγεται στο αίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel (στη φωτογραφία, επάνω, που παρελήφθη εκτός Ιράν από το AP, διαδηλώτρια σχηματίζει το σήμα της νίκης).

Υπερδιπλασιάστηκε

Το κείμενο, που επικαλείται δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF), αναφέρει ότι 613 άνθρωποι από το Ιράν ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, 892 τον Οκτώβριο και 1.039 τον Νοέμβριο.

Δείτε ακόμα – ΟΗΕ: Αποβολή του Ιράν από Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών

Τον Νοέμβριο του 2021, ο αριθμός αυτός βρισκόταν στους 381. Το 2021, η BAMF καταμέτρησε 2.693 αιτήσεις ασύλου από υπηκόους Ιράν. Φέτος, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε, είχε φθάσει τις 5.447 περί τα τέλη του Νοεμβρίου.

Για τον Τζούλιαν Πάλκε, βουλευτή των Πρασίνων, κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Βερολίνο πρέπει να υποστηρίξει τους Ιρανούς που διατρέχουν κίνδυνο επειδή εξεγείρονται εναντίον του κληρικαλιστικού καθεστώτος.

Η Γερμανία πρέπει «να συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα, μέσω της γερμανικής πρεσβείας, να (τους) προσφέρει υποστήριξη καθώς και να βοηθά στην αναχώρηση από το Ιράν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», επιχειρηματολόγησε.

Δημόσια εκτέλεση διαδηλωτή

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε τη δεύτερη εκτέλεση διαδηλωτή – και την πρώτη δημόσια –  ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν το Ιράν τους τελευταίους τρεις μήνες, κρίνοντας ότι οι θανατικές ποινές δείχνουν πως το κληρικαλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβάται τον ίδιο του τον λαό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024