Τουρκία: Απάντηση-χαστούκι στον Ερντογάν από τους Ρομά της Θράκης
Χαστούκι στον Ερντογάν και τους τούρκους αξιωματούχους για τις αιτιάσεις τους περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη δίνει η ανακοίνωση-απάντηση των Ρομά.
Στη «θέση» τους βάζουν οι Ρομά της Θράκης τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, καταδικάζοντας τις δηλώσεις τους περί «τουρκικής μειονότητας» σ’ αυτήν την περιοχή της Ελλάδας.
«Παρακολουθεί με αγωνία»
Μέσω του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα», απαντούν στις απαράδεκτες τουρκικές δηλώσεις που εντάσσουν τους Ρομά στην ανύπαρκτη και ψευδεπίγραφη «τουρκική μειονότητα».
Δείτε ακόμα – Ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας και η ένταση που αυξάνεται στα προεκλογικά «μπαλκόνια»
Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Ελπίδα», Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αναφέρει:
«Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης “Η ΕΛΠΙΔΑ” παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.
Ο σύλλογος “Η ΕΛΠΙΔΑ” αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα (8.500 κάτοικοι), και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να παρεμποδίσουμε τις επίμονες προσπάθειες εκτουρκισμού του οικισμού Ρομά από παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου.
«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις»
»Ως Έλληνες Ρομά της Θράκης καταδικάζουμε τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς ότι ανήκουμε στην τουρκική μειονότητα.
»Είμαστε Έλληνες πολίτες με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό και το μόνο που αναζητούμε είναι το ελληνικό κράτος στο οποίο ανήκουμε με το σώμα και το πνεύμα μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ισότιμη συμμετοχή μας σε αυτό ως ξεχωριστή πολιτισμική κοινότητα».
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442