Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ΕΕ: Εκπροσωπεί τα συμφέροντα Ελλάδας - Κύπρου

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ΕΕ: Εκπροσωπεί τα συμφέροντα Ελλάδας – Κύπρου

Tο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη σκιά του ψηφίσματος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Έξαλλο είναι το τουρκικό ΥΠΕΞ με την ΕΕ καθώς δεν λέει να «χωνέψει» ότι στηρίζει την Ελλάδα απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη σκιά του ψηφίσματος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Η ενότητα στα ψηφίσματα για τη χώρα μας που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη στενόμυαλη και προκατειλημμένη άποψή της έναντι της Τουρκίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει: «Τέτοιες αποφάσεις, στις οποίες τα κοινά συμφέροντα της Ε.Ε. θυσιάζονται στα συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών, ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. ούτε δημιουργούν εποικοδομητική ατζέντα. Δυστυχώς, με αυτήν την προσέγγιση, η Ε.Ε. απέδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να διαβάσει σωστά την αλλαγή στο διεθνές σύστημα».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απορρίπτει πλήρως τους άδικους ισχυρισμούς της Ε.Ε. σχετικά με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά της χώρας.

Στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφήνει  αιχμές κατά Αθήνας και Λευκωσίας: «Δεν δεχόμαστε τις ατυχείς δηλώσεις της Ε.Ε. που δεν μπορούν να υπερβούν την εκπροσώπηση του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024