Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Μπαράζ προκλήσεων από Τσαβούσογλου και τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκία: Μπαράζ προκλήσεων από Τσαβούσογλου και τουρκικά ΜΜΕ

Συνεχίζονται οι απειλές εναντίον της Ελλάδας με αιχμή τον Tayfun με τα τουρκικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν χάρτες στους οποίους δείχνουν σημεία τα οποία ισχυρίζονται ότι μπορεί να πλήξει ο πύραυλος

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις σχετικά με τα ελληνικά νησιά καθώς ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της έντασης με την Ελλάδα.

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο δήλωσε ότι «η ελληνική κυριαρχία στα νησιά ισχύει αν αποστρατιωτικοποιηθούν» ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «θα κάνουμε αυτό που πρέπει αν δεν σταματήσει η παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος».

Εκτός ελέγχου ο Τσαβούσογλου

«Για πρώτη φορά στην κυβέρνησή μας αναφέραμε την παραβίαση αυτών των νησιών, των αποστρατικοποιημένων νησιών, από την Ελλάδα στις επιστολές που στείλαμε στον ΟΗΕ και για πρώτη φορά το συνδέσαμε με την κυριαρχία τους. Αυτό κάναμε. Δεν έχει γίνει από το 1960 μέχρι σήμερα. Λέμε ‘στείλαμε 3 επιστολές στον ΟΗΕ’. Τώρα το συνδέουμε με την κυριαρχία και λέμε: ‘Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την παραβίαση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Στηρίξτε μας. Στείλαμε 3 επιστολές’» ανέφερε προκλητικά ο Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ  με τον Tayfun

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι απειλές εναντίον της Ελλάδας με αιχμή τον Tayfun με τα τουρκικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν χάρτες στους οποίους δείχνουν σημεία τα οποία ισχυρίζονται ότι μπορεί να πλήξει ο πύραυλος.

Μάλιστα αναφέρουν ότι ο πύραυλος Tayfun έχει εμβέλεια 1.000 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Εράι Γκιουτσλουέρ, δήλωσε: «Η πραγματική εμβέλεια του πυραύλου Tayfun δεν είναι τα 561 χιλιόμετρα. Είναι 1.000 χιλιόμετρα αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά εγώ σας το αποκαλύπτω».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί λέγεται ότι η εμβέλεια είναι 561 χλμ ο καθηγητής απαντά: «Κοιτάξτε να δείτε, στα 561 χιλιόμετρα έπληξε στόχο η εμβέλειά του, όμως είναι μεγαλύτερο. Όμως, να σας αποκαλύψω κάτι.

Στις 17 Οκτωβρίου ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκε τη Χίο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2.800 μέτρων στις δικές μας ακτές κοντά στο Καράμπουρουν. Δηλαδή όταν εμείς εκτοξεύασαμε τον Tayfun, o Έλληνας αρχηγός είχε κουνήσει το δάχτυλο και είχε στοχοποιήσει την Τουρκία. Δήλωσαν πως θα πάρουν 20 F-35 κτλ.  Αλήθεια; Τότε ορίστε Tayfun».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024