Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη
«Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!» γράφει στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μετά τις απειλές πολέμου στο Αιγαίο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τη Θράκη όπου μιλάει για «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης και κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα δικαιώματά της.
Δεν θα είναι ποτέ μόνοι
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε στην Άγκυρα με μέλη της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και για ακόμα μια φορά ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης.
«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!», γράφει χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μάλιστα ο κ. Τσαβούσογλου παραθέτει και λίστα σύμφωνα με την οποία απαριθμεί τις παραβιάσεις εκ μέρους της Ελλάδας των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun kıymetli üyelerini Ankara’da ağırladık.
Yunanistan, Lozan Antlaşması’nı ve soydaşlarımızın temel insan haklarını ihlal etmeyi ısrarla sürdürüyor.
Batı Trakya Türklerini hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız! pic.twitter.com/973xO1VGVY
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) December 8, 2022
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442