Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: 2 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγω κύματος κακοκαιρίας

Βραζιλία: 2 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγω κύματος κακοκαιρίας

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ γίνονται έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους, και χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν περιοχές της Βραζιλίας (επιχείρηση διάσωσης στη φωτογραφία, επάνω, από το Reuters) εδώ και ημέρες στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και ανάγκασαν πάνω από 5.000 να ξεσπιτωθούν, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Πέμπτη.

Δύο νεκροί

Στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα (νότια), οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι: ο ένας υπέστη ηλεκτροπληξία, ο δεύτερος καταπλακώθηκε από κατολίσθηση. Πυροσβέστης αγνοείται.

Δείτε ακόμα – Πλημμύρες: Το πιο επικίνδυνο ακραίο καιρικό φαινόμενο – Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές εικονίζουν ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σαν Ζοάου Μπατσίστα που έχουν πλημμυρίσει. Σ’ άλλες εικόνες διακρίνονται πυροσβέστες να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους σε δρόμους της πόλης όπου το νερό φθάνει μέχρι τους γοφούς.

Οι αρχές στη Σάντα Καταρίνα έκαναν λόγο για περίπου χίλιους εκτοπισμένους. Στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), πάνω από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη Βραζιλία εδώ και ημέρες. Κατολίσθηση τη Δευτέρα σε δρόμο σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Παρανά (νότια) στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ψάχνουν δεκάδες αγνοούμενους

Χθες Πέμπτη, πυροσβέστες συνέχιζαν να ψάχνουν αγνοούμενους. Ο αριθμός τους «μειώθηκε σε κάτω από τριάντα», ανέφεραν οι αρχές στην Παρανά. Αρχικά, υπολόγιζαν πως «30 ως 50» αγνοούνται.

Τον Φεβρουάριο, 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πετρόπολις, σε ορεινή περιοχή κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024