Ταμείο Ανάκαμψης: Τι αλλάζει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών
Η αξιολόγηση των αιτήσεων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2022
Στις 31 Οκτωβρίου (ώρα 12.00 μμ) και μέχρι εξαντλήσεως της δημόσιας δαπάνης και σε κάθε περίπτωση έως τις 30/12/2022 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης και των φακέλων υποψηφιότητας για το υποέργο «Αναδιάρθρωση των Καλλιεργειών», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού προϋπολογισμού 166.720.000 ευρώ.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την 30η Ιανουαρίου 2023, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος, 2023) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των σχετικών αιτημάτων πληρωμής.
Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα ημερομηνία για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών
Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στη διαύγεια τροποποιητική απόφαση με τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο υποέργο. Ανάμεσα σε αυτές προβλέπεται ότι με την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης και των δικαιολογητικών, ο δυνητικός δικαιούχος ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την παραλαβή τους και αρχίζει άμεσα η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της πρότασης και των σχετικών δικαιολογητικών.
Παράλληλα, είναι δυνατόν κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, να ζητηθούν από τον αξιολογητή διευκρινιστικά/επεξηγηματικά στοιχεία απαραίτητα για την συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά αφορούν αποκλειστικά σε διευκρινίσεις/επεξηγήσεις για την κατανόηση των ήδη υποβληθέντων δικαιολογητικών συμμετοχής και δεν δύνανται να αφορούν σε ελλείψεις δικαιολογητικών που απαιτείται να περιέχονται στον ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας.
Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από τον δυνητικό δικαιούχο εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσής τους. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά έχουν αποδεδειγμένα εκδοθεί πριν την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης».
Δείτε αναλυτικά την τροποποιητική απόφαση ΕΔΩ
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442