Αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης του Δήμου Ηρακλείου
Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης που προβλέπει την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Εκπονείται μελέτη που προβλέπει την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής στο Δήμο Ηρακλείου, λόγω φαινομένων διάβρωσης στη περιοχή.
Η περιοχή μελέτης, βρίσκεται στο μέσον της παράκτιας ενετικής οχύρωσης της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο». Συγκεκριμένα αφορά στην περιοχή του κόλπου Δερματά και στην περιοχή δυτικά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Η μελέτη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον έλεγχο και την αποτροπή της διάβρωσης του παραλιακού δρόμου και την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων. Είναι όμως εξίσου σημαντική και για την προστασία εν γένει του παράκτιου ενετικού τείχους στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρουσιαστήκαν στην περιοχή κατά την περίοδο 2010-2014, είχαν ως συνέπεια την ολίσθηση ολόκληρου του βόρειου πρανούς του Κόλπου Δερματά που συμπαρέσυρε και τμήμα του κιγκλιδώματος. O Δήμος Ηρακλείου προχώρησε το 2017 στην αποκατάσταση των ζημιών και στην θωράκιση του Κόλπου με την κατασκευή λιθορριπής από φυσικούς ογκολίθους.
Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όπως είχαμε πει στο παρελθόν και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και δεν οφειλόταν στον Δήμο Ηρακλείου, εμείς δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για την πραγματοποίηση ενός έργου πολύ σημαντικού όσο και απαραίτητου για την περιοχή.
Ειδικά τώρα που η κλιματική αλλαγή δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και στην Κρήτη, η αντιδιαβρωτική προστασία του παράκτιου μετώπου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία Με την ανάθεση της μελέτης κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι ετούτη τη φορά τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά».
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442