Μειώνει κατά 75% τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ο Δήμος Καλλιθέας
Ο Δήμος Καλλιθέας στα πλαίσια ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, μειώνει κατά 75% τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και οδοφωτισμού.
Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη, από το Δήμο Καλλιθέας, ενώ διατηρεί τις σημαντικές ελαφρύνσεις κατά 75% των Δημοτικών τελών, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικά-οικονομικά ομάδες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, και της επιβάρυνσης των Δήμων, από την επιβολή του τέλους ταφής.
Τα δημοτικά τέλη ανέρχονται σε 1,14 €/τ.μ. για τα νοικοκυριά και 4,15 €/τ.μ. για τις επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν σε αυτό το ύψος, το 2019, πριν την κρίση της πανδημίας και τον πόλεμο, μετά και την μείωσή τους κατά 7%, στα οικιακά και 4% στα επαγγελματικά τιμολόγια.
Επιπρόσθετα , ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό
Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 17.10.2022, παραμένει η μείωση 75% στα δημοτικά τέλη, για τις ευάλωτες ομάδες.
Η μείωση αφορά :
-Πολύτεκνους
-Τρίτεκνους
-Απόρους
-Οικογένειες Μακροχρόνια Ανέργων
-Μονογονεϊκές οικογένειες
-ΑΜΕΑ
-Δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σε δήλωσή του τόνισε:
«Για εμάς προτεραιότητα, είναι η ουσιαστική οικονομική ανακούφιση αλλά και η στήριξη των συμπολιτών μας, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75% στους ευάλωτους συμπολίτες μας»
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-150x75.jpg)





















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442