Βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τους ενοίκους μιας μαδριλένικης φοιτητικής εστίας να υβρίζουν χυδαία και να απειλούν τις φοιτήτριες μιας άλλης εστίας, ακριβώς απέναντι, σκανδαλίζει την Ισπανία, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του πρωθυπουργού.
Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, ακούγεται καθαρά μια ανδρική φωνή να βρίζει και να απειλεί, μέσα στη νύχτα, με ακατονόμαστες φράσεις. Ο νεαρός φωνάζει μετά «Εμπρός Αούχα» (σ.σ. από το όνομα της φοιτητικής εστίας Ελιάς Αούχα) και, με απόλυτο συγχρονισμό, ανοίγουν δεκάδες παράθυρα του κτιρίου, εμφανίζονται πολλές σιλουέτες σε κάθε άνοιγμα και αρχίζουν να αλυχτούν σαν ζώα.
Quizás la educación sexual les hubiera advertido que“vamos a abusar” es una amenaza parte de ese terror sexual que coloca las mujeres como objetos sexuales.
Otra cultura sexual es posible, necesaria y aprendible, una del goce y el respeto, una cultura feminista. pic.twitter.com/1OkkZlfqMC
— Ángela Rodríguez Pam 🏳️🌈 ♀ (@Pam_Angela_) October 6, 2022
Τα πλάνα βιντεοσκοπήθηκαν από τη φοιτητική εστία θηλέων, το Κολέχιο Μαγιόρ Σάντα Μόνικα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αντέδρασε έντονα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά που υποκινεί το μίσος και προσβάλλει τις γυναίκες (…) Φτάνει πια με τη φαλλοκρατία», έγραψε στο Twitter.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, από την Πράγα όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Σάντσεθ έκανε «έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης (…) να δώσουμε μια κοινή απάντηση (…) απορρίπτοντας αυτή τη φαλλοκρατική, ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά».
«Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, να τι χρειάζονται οι φοιτητές αυτής της εστίας», σχολίασε η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο, καταγγέλλοντας «την κουλτούρα του βιασμού και του σεξουαλικού τρόμου, που καθιστά τις γυναίκες σεξουαλικά αντικείμενα».
Η διεύθυνση του Κολέχιο Μαγιόρ Ελιάς Αούχα καταδίκασε «τις απαράδεκτες εκφράσεις» μιας ομάδας φοιτητών και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τις φοιτήτριες της εστίας Σάντα Μόνικα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι εκδιώχθηκαν από την εστία πολλοί από τους εμπλεκόμενους φοιτητές.
Αυτή η φοιτητική εστία λειτουργεί από το 1969 στον χώρο του περίβλεπτου Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Το δωμάτιο στοιχίζει περίπου 1.100 ευρώ τον μήνα. Εκεί διέμενε κατά την περίοδο των σπουδών του και ο πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος, ο Πάμπλο Κασάδο.
Κι άλλες εικόνες ντροπής
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο κολέγιο Μαγιόρ Ελιάς Αούχα. Στο Twitter δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει φοιτητές να φωνάζουν αντίστοιχα συνθήματα το 2010.
Este es un cántico del Colegio Mayor Elías Ahuja con insultos machistas hacia las chicas del colegio Santa Mónica
Es de 2010. Porque algunos justifican al director diciendo que es un hecho aislado. https://t.co/5CvJYxQGI1
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας