Αντετοκούνμπο: «Ο κόσμος δε με λέει Nigerian Freak, αλλά πρέπει να καταλάβει πως είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός»
Στην αγάπη που τρέφει τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Νιγηρία αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη παραχώρησε στο ESPN ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς χρειάστηκε να μιλήσει για το παρατσούκλι του, το «Greek Freak», αλλά και για την καταγωγή του.
Ο Γιάννης αναφέρθηκε και στις δύο χώρες, αλλά και στην αγάπη που τρέφει για την καθεμία, καθώς τόνισε πως νιώθει και Έλληνας και Νιγηριανός.
«Το έχω ακούσει τόσες φορές. Δε με ενοχλεί, αλλά ο κόσμος δε με αποκαλεί Nigerian Freak. Όλοι με λένε Greek Freak. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαι και τα δύο. Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός. Δε διαλέγεις το ψευδώνυμό σου, μου άρεσε το Freak.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τον ελληνικό πολιτισμό, μιλάω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, ξέρω ακριβώς και τη νιγηριανή κουλτούρα. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα. Δεν μπορείς να μου πεις τι είμαι.
Το να είσαι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν είσαι αρκετά Έλληνας. Οι γονείς σου είναι Νιγηριανοί και το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό. Είμαι και τα δύο (Έλληνας και Νιγηριανός), είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω, ό,τι και αν λένε τριγύρω μου».
Και πρόσθεσε για τα αδέρφια του, Θανάση, Κώστα και Άλεξ: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν από τα καλύτερα, ήταν ξεχωριστό. Παίξαμε μαζί στην Εθνική, κάναμε τα πάντα μαζί».
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Μπακς – Σέλτικς 116-101: Επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς τον Γιάννη
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442