Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Ο «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» επιχείρημα για να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Έλον Μασκ: Ο «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» επιχείρημα για να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Τι αποκαλύπτουν έγγραφα που κατατέθηκαν από δικηγόρους του για να ακυρωθεί η εξαγορά της Twitter Inc.

Από την ημέρα που ο Έλον Μασκ γνωστοποίησε μέσω του Twitter την πρόθεσή του να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και την κατάθεση της σχετικής προσφοράς, αναζητεί διάφορες αιτιάσεις προκειμένου να απεμπλακεί από το deal.  Έτσι η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τη σχετική πενθήμερη δίκη να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Πλέον, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να καθυστερήσει τη δίκη με την αιτιολογία δεν θα είχε νόημα να αγοράσει το Twitter «αν οδεύουμε προς τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτή η φράση περιλαμβάνεται σε ιδιωτικά έγγραφα που ήρθαν στο φως, κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με το αίτημα που κατατέθηκε την Τρίτη από την πλευρά του  Μασκ για αναβολή της δίκης. Πρόκειται επί της ουσίας  για γραπτά μηνύματα που στάλθηκαν στις 8 Μαΐου σε τραπεζίτη της Morgan Stanley, η οποία χρηματοδοτεί μέρος της συμφωνίας του Μασκ.

Διαβάστε επίσης: Διόρθωση αναρτήσεων: Πότε έρχεται (και πόσο θα κοστίζει) η μεγάλη αλλαγή στο Twitter

Σε αυτά τα κείμενα, ο δισεκατομμυριούχος επικαλέστηκε την ομιλία που επρόκειτο να δώσει την επόμενη ημέρα 9 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, για την 77η επέτειο της νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο συνήγορος του Μασκ είπε επίσης στον δικαστή ότι η δίκη θα πρέπει να καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες προκειμένου να επιτρέψει στον δισεκατομμυριούχο να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη σχετικά με την ασφάλεια της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν χρειάζεται η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει αυτό;» είπε ο δικηγόρος του Μασκ, Alex Spiro, σε ακρόαση στο Wilmington του Delaware.

Τον περασμένο μήνα, οι σχετικές καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν, παρείχαν στον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, νέα πυρομαχικά στο οπλοστάσιό του για να απεμπλακεί από  τη συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τη ρήτρα του ενός δισ. δολ.

Οι αποκαλύψεις

O πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Πίτερ Ζάτκο με έγγραφη καταγγελία 84 σελίδων υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εσκεμμένα έδινε ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι διέθετε προηγμένο πλάνο ασφαλείας.

Παράλληλα, αναφέρει στο συγκεκριμένο υπόμνημα ότι είχε προειδοποιήσει τους συναδέλφους του ότι οι μισοί από τους σέρβερ της εταιρείας «έτρεχαν» ξεπερασμένο και επισφαλές λογισμικό. Σημειώνεται ότι ο Ζάτκο είχε παρελθόν και στη «σκοτεινή πλευρά» του διαδικτύου καθώς ήταν διάσημος χάκερ με το ψευδώνυμο «Mudge».

Αποκαλύψεις εν μέσω δικαστικής διαμάχης

Η έγγραφη αναφορά του Ζάτκο κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission), στην επιτροπή εμπορίου (Federal Trade Commission) και στο ίδιο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Το ίδιο υπόμνημα έχει αποσταλεί σε αρμόδιες επιτροπές της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προτεραιότητα στην αύξηση των χρηστών

Στην καταγγελία του Ζάτκο υποστηρίζεται επίσης ότι το Twitter έδινε προτεραιότητα στην αύξηση των χρηστών της υπηρεσίας αντί στην μείωση του spam, δηλαδή τη δράση των ψεύτικων λογαριασμών.

Μάλιστα, τονίζεται ότι τα στελέχη της εταιρείας μπορούσαν να κερδίσουν μεμονωμένα μπόνους ύψους έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων αν επιτύγχαναν στόχους που συνδέονταν με την αύξηση των χρηστών, σύμφωνα με την καταγγελία. Αντίθετα, δεν υπήρχαν ανάλογες προβλέψεις για την περικοπή της δράσης των ψευδών λογαριασμών.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024