Unesco: 244 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο
Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Unesco.
244 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο, ένας αριθμός που συνεχώς μειώνεται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια αλλά παραμένει ανησυχητικός, ανακοίνωσε σήμερα η Unesco.
«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την κατάσταση. Η παιδεία είναι ένα δικαίωμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δικαίωμα θα γίνεται σεβαστό για κάθε παιδί», τόνισε η γενική διευθύντρια της Unesco Οντρέ Αζουλέ σε ανακοίνωσή της.
Μεγάλο πρόβλημα στην υποσαχάρια Αφρική
Από τα 244 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6 με 18 ετών που δεν πηγαίνουν σχολείο περισσότερο από το 40%, δηλαδή 98 εκατομμύρια, ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, κυρίως στον Νίγηρα (20,2 εκατομμύρια), στην Αιθιοπία (10,5 εκ. ), στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (5,9 εκ. ) και την Κένυα (1,8 εκ. ), σύμφωνα με την Unesco.
Αν και περισσότερα κορίτσια σε σχέση με αγόρια δεν πήγαιναν σχολείο το 2000 (+2.5% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και +3.9% στη δευτεροβάθμια), η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων «εκμηδενίστηκε», παρατήρησε η υπηρεσία του ΟΗΕ, αν και «παραμένουν περιφερειακές διαφορές».
Περισσότερα από 400 εκατομμύρια παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο το 2000, σύμφωνα με την Unesco, η οποία χαιρέτισε τις «προόδους» που έχουν γίνει στο θέμα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αν και ο ρυθμός τους «επιβραδύνθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας με το Περιστέρι Betsson, με στόχο το απόλυτο στην Stoiximan GBL
- Έρχεται στην Αθήνα ο Μόντε Μόρις για τον Ολυμπιακό (vids)
- Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής έπειτα από σύγκρουση της μηχανής του με Ι.Χ. στη Λένορμαν
- Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;
- Γιατί η επιστροφή στην αγκαλιά της ΕΕ είναι στρατηγικό λάθος για Ηνωμένο Βασίλειο
- Η Ταϊλάνδη κηρύσσει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά μήκος της ακτής, καθώς οι συγκρούσεις με την Καμπότζη εξαπλώνονται
- Μακελειό σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ: Άφαντος ο δράστης που σκότωσε δύο φοιτητές και τραυμάτισε άλλους εννέα
- Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)


























![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442