Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Σφοδρή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας 3 λεπτά μετά την έναρξη της εκεχειρίας - Προσοχή σκληρές εικόνες

Ισραήλ: Σφοδρή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας 3 λεπτά μετά την έναρξη της εκεχειρίας – Προσοχή σκληρές εικόνες

Στις 23.30 ξεκίνησε η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ των Παλαιστινίων, με μεσολάβηση της Αιγύπτου, και στις 23.33 ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό μεγάλης έκτασης επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, στις 23.30, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Συναγερμός στο νότιο Ισραήλ

«Απαντώντας στην εκτόξευση πυραύλων κατά του ισραηλινού εδάφους, ο στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή μεγάλο αριθμό στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού η οποία εστάλη στις 23.33.

Δείτε ακόμα – Λωρίδα της Γάζας: Έλλειψη γιατρών, κρίση φαρμάκων, κρίση ηλεκτροδότησης απειλούν τη λειτουργία των νοσοκομείων

Στο μεταξύ, συναγερμός για εκτόξευση πυραύλων σήμανε στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε επίσης ο ισραηλινός στρατός.

Επίτευξη… εκεχειρίας

Νωρίτερα, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ χάρη στη μεσολάβηση της Αιγύπτου, τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως τη δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στις 23:30 επιβεβαίωσε επισήμως και το Ισραήλ.

Η χειρότερη κλιμάκωση

Η κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ημερών μεταξύ του εβραϊκού κράτους και των ενόπλων οργανώσεων στη Γάζα είναι η χειρότερη μετά τον πόλεμο του Μαΐου του 2021 που άφησε πίσω του 260 νεκρούς σε έντεκα ημέρες από την παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων μαχητών, και 14 νεκρούς στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024