Εκτεταμένο rotation, πίσω στο σκορ από νωρίς, όμως η Λίβερπουλ αρνείται να πετάξει… λευκή πετσέτα! Οι «ρεντς» πανηγύρισαν τη νίκη στην έδρα της Σαουθάμπτον (1-2) και μείωσαν στο -1 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.
Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν είχε στην ενδεκάδα 9 βασικούς παίκτες (Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον, Λουίς Ντίας, Μανέ, Σαλάχ), όμως είχε Τσιμίκα και μέταλλο. Και κάπως έτσι κράτησε το ενδιαφέρον για τον τίτλο στην Premier League μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Βέβαια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ περιμένει ένα… θαύμα για να στεφθεί πρωταθλήτρια, καθώς θέλει γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο φινάλε του πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα του Τζέραρντ, σε συνδυασμό με νίκη της κόντρα στη Γουλβς.
Στα του ματς, η Σαουθάμπτον ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς στο 13ο λεπτό ο Ρέντμοντ με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και της χάρισε το προβάδισμα. Ωστόσο, η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές, «έπνιξε» τους γηπεδούχους και στο 27′ ισοφάρισε.
Ο Ντιόγκο Ζότα πέρασε μέσα στην περιοχή στον Μιναμίνο και εκείνος με ένα εκπληκτικό τελείωμα στο παραθυράκι έκανε το 1-1. Στο πρώτο μέρος έγινε η μίση δουλειά, στο δεύτερο ολοκληρώθηκε. Στο 67ο λεπτό μετά το κόρνερ του Τσιμίκα και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει, ο Μάτιπ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Η Νιούκαστλ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές καθώς πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μπέρνλι. Η Τσέλσι δεν πήρε τρίποντο για τρίτη αγωνιστική