Αποκάλυψη για ελληνοτουρκικά SMS…
... Και τα κινητά Ακάρ και Παναγιωτόπουλου
Σήμερα θα σας αποκαλύψω μερικά ελληνοτουρκικά sms. Προτού σας πω ποιος έστειλε σε ποιον μήνυμα στο κινητό του, θα σας πάω μερικές ημέρες πίσω σε μια βάση της Γερμανίας όπου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έψαχνε τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να «τσεκάρει» εάν ο αριθμός του κινητού του Έλληνα υπουργού ισχύει. Κρατείστε τη λέξη «τσεκάρω», γιατί, όπως θα δείτε παρακάτω έχει τη σημασία της. Συνεπώς οι δύο υπουργοί είχαν ο ένας του άλλου το κινητό και μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να συνομιλήσουν ή να στείλουν μηνύματα. Το κινητό ήταν πολύ πιο εύκολο για επικοινωνία, από τα λεγόμενα κόκκινα τηλέφωνα που κάθε φορά λεγόταν ότι ενεργοποιούνταν και ουδέποτε όμως τα χρησιμοποίησαν.
Εκείνη την Τετάρτη που οι Τούρκοι με θράσος πραγματοποιούσαν τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά προκαλώντας την οργή της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε οργισμένο μήνυμα στον Ακάρ γράφοντάς του για τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες. Αντί άλλη απαντήσεως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε το δικό του μήνυμα στον Έλληνα υπουργό γράφοντας απλώς τρεις λέξεις: «Θα το τσεκάρω»! Και τίποτα άλλο. Δηλαδή αμφισβητούσε όλες τις προκλητικές υπερπτήσεις και θα τσέκαρε εάν όντως πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μαχητικά και drones. Και να σκεφτείτε εκείνη την ημέρα που ο Ακάρ ήθελε να βεβαιωθεί ότι έχει το κινητό του Έλληνα ομολόγου του, έγινε έστω και στο πόδι συζήτηση για τις προκλήσεις και τις υπερπτήσεις. Μάλιστα υπήρξε και μια σύσταση, να είναι πιο εποικοδομητικός. Και ο Ακάρ με εκείνο το γνωστό του ύφος απαντούσε μονότονα με σπασμένα αγγλικά « I know, I know». Τόσο πολύ γνώριζε τι συνέβαινε, που την επομένη έστειλε τα αεροπλάνα του (ορισμένα μάλιστα οπλισμένα) να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά.
Βηματοδότης
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442