Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας
O ρώσος στρατηγός είχε σταλεί στην Ουκρανία για να αναλάβει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς και την ανατολική Ουκρανία
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην εξελίσσεται όπως θα επιθυμούσε η Ρωσία, ένας ακόμη πονοκέφαλος φαίνεται πως προστίθεται για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τις τελευταίες ώρες, οργιάζουν οι φήμες -χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή- πως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, τραυματίστηκε μετά από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς και διεθνή ΜΜΕ, ο Γερασίμοφ τραυματίστηκε στο πόδι, χωρίς πάντως το τραύμα να εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ρώσος στρατηγός είχε σταλεί από τον Πούτιν στην Ουκρανία για να αναλάβει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς και στην ανατολική Ουκρανία.

Τι λένε οι Ουκρανοί
Την είδηση μετέδωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Anton Gerashchenko, σημειώνοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, στο Ρωσικό αρχηγείο της περιοχής, στην πόλη Ιζιούμ.
Κατά τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, «ήταν γνωστό πως στο Αρχηγείο βρισκόταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ, για να συντονίσει την επίθεση στο Σλοβιάνσκ».
«Μεγάλος αριθμός ανώτερων αξιωματικών της Ρωσίας μεταξύ των θυμάτων έχει επιβεβαιωθεί» ανέφερε ο Gerashchenko.
⚡️We received confirmation of yesterday’s explosion in #Izium (Eastern 🇺🇦) near 🇷🇺 headquarters. It is known that 🇷🇺 Head of General Staff Gerasimov was there to lead attack on #Sloviansk.
Large number of casualties among senior 🇷🇺 officers has been confirmed.#UkraineRussianWar
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 1, 2022
Υψηλής αξίας στόχος
Ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης στην Ουκρανία, Βίκτωρ Κοβαλένκο, έγραψε στο Twitter πως η χθεσινή επίθεση στο ρωσικό Αρχηγείο του Ιζιούμ είχε σχεδιαστεί ώστε να πληγεί ο «υψηλής αξίας στόχος», ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού.
«Το Κρεμλίνο τον έστειλε εκεί για να εξασφαλίσει μια νίκη ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Ο Γερασίμοφ ήταν κοντά στην έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε» ισχυρίζεται ο Κοβαλένκο.
UPDATE – Yesterday’s #Ukraine attack on the Rus. HQ in #Izium was designed to liquidate the high-value target – chief of Gen. Staff of RAF Gen. Valeriy Gerasimov. The Kremlin sent him to get a victory for the May 9 parade. Gerasimov was close to the blast but wounded. [Thread⬇️] pic.twitter.com/vYgZQRoML3
— Victor Kovalenko (@MrKovalenko) May 1, 2022
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442