Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κατάσχεση του σπιτιού του Ζελένσκι στην Κριμαία προχωρούν οι τοπικές αρχές
Οι αρχές της Κριμαίας θα προχωρήσουν σε κατάσχεση ακινήτων Ουκρανών ολιγαρχών και πολιτικών σύμφωνα με το Interfax
Το σπίτι του Ζελένσκι είναι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που σκοπεύουν να «εθνικοποιήσουν» οι αρχές της Κριμαίας. Η είδηση μεταδίδεται από το Interfax που ωστόσο επισημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε ότι σχεδιαζόταν να κρατικοποιηθεί η περιουσία στην Κριμαία των Ουκρανών ολιγαρχών, πολιτικών και αξιωματούχων που είναι εναντίον της Ρωσίας. Ο κατάλογος των ακινήτων που θα κρατικοποιηθούν θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και στη συνέχεια η απόφαση θα επισημοποιήσει το κοινοβούλιο της Κριμαίας, ανέφερε το Tanjug.
Τα περιουσιακά στοιχεία των Ουκρανών στην Κριμαία
Σύμφωνα με τον Aksyonov, οι Ουκρανοί που είναι εναντίον της Ρωσίας διαθέτουν εμπορικές και τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, καθώς και διαμερίσματα και σπίτια.
Η Κριμαία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία από το 2014, μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και αφότου οι ηγέτες της Κριμαίας απευθύνθηκαν στη Μόσχα για την ένταξη της Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει την είσοδο της Κριμαίας στη Ρωσία και αυτό είναι ένα από τα σημεία που οδήγησαν στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442