Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν»

Ερντογάν: Δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν»

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν» και ότι η χώρα του χρειάζεται το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ακόμα ότι θα μιλήσει με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν, αντίστοιχα, τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο Ερντογάν επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού στα τέσσερα από τα έξι ζητήματα που βάζει η Ρωσία, με τις διαφορές σε σχέση με τα εδάφη να παραμένουν. Σε σχέση με την τοποθέτηση του Ζελένσκι ότι χρειάζεται δημοψήφισμα για να γίνουν οι όποιες παραχωρήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι αυτό ήταν κίνηση μιας «έξυπνης ηγεσίας».

Ανοιχτές οι πόρτες μας στις εταιρείες που φεύγουν από τη Ρωσία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι οι «πόρτες μας είναι ανοιχτές για τις εταιρείες που φεύγουν από τη Ρωσία». Επισήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει τρόφιμα και ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη διάθεσή τους τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Για τα F-16 και τους S-400

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ότι η θέση της χώρας του σε σχέση με τους ρωσικούς S-400 δεν έχει έχει αλλάξει αφού αυτή η συμφωνία έχει γίνει πράξη, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει επαφή με τις ΗΠΑ για νέα F-16.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024