Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεσπά γιατρός για τα παιδιά στην Πάτρα: «Μου είπαν ότι πέθανε η Μαλένα και δεν μπορούσα να το πιστέψω»

Ξεσπά γιατρός για τα παιδιά στην Πάτρα: «Μου είπαν ότι πέθανε η Μαλένα και δεν μπορούσα να το πιστέψω»

Καταθέτει στην αστυνομία εντός των επόμενων ημερών

Τα γεγονότα που έζησε από πρώτο χέρι στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα περιγράφει γιατρός που τις επόμενες μέρες θα κληθεί να καταθέσει στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο γιατρός έζησε τον θάνατο της μικρής Μαλένας, τις τελευταίες στιγμές της 9χρονης Τζρτζίνας στην Πάτρα και το αναπάντεχο τέλος της μικρής Ίριδας.

«Όταν μου είπαν ότι πέθανε η μικρή Μαλένα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν δικαιολογείται αυτό που έγινε. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τον θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια αλλά κάτι τέτοιο δεν εξηγείται. Εκτιμώ ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Πάντως δεν πιστεύω ότι η ηπατική ανεπάρκεια είναι η πραγματική αιτία του θανάτου της» αναφέρει.

Τονίζει πως το μυαλό των γιατρών δεν πήγε σε κάτι ύποπτο. «Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες που μας δίνει η ιατρική πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Αν όμως δεν υπάρξει η ιατρική εξήγηση στα όσα έγιναν, ίσως είναι δουλειά της αστυνομίας. Πιστεύω πάντως ότι απαντήσεις υπάρχουν και θα τις μάθουμε.»

Για τις αντιδράσεις της μητέρας και τις πληροφορίες για καθυστερημένες αντιδράσεις μετά τους θανάτους των παιδιών της, εκτιμάει ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη. «Στην περίπτωση της Μαλένας κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο και είναι πολύ πιθανό να μην διαπίστωσε έγκαιρα αυτό που είχε συμβεί. Πρέπει να περιμένουμε και όχι να καταδικάζουμε. Σίγουρα θα είχαμε μάθει περισσότερα αν είχαν μπει κρυφές κάμερες στο δωμάτιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.»

«Η μητέρα είχε καλή συμπεριφορά. Ηταν μια γυναίκα που δεν ήταν τόσο εξωστρεφής και θερμή, αλλά δεν είχε κακή συμπεριφορά. Στο παιδάκι της στεκόταν δίπλα πολλές ώρες, το έπαιζε, το απασχολούσε. Δεν ήταν μια αδιάφορη μάνα. Ούτε ο πατέρας. Οπότε εγώ δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο που λέω είναι έλεος. Ας βρεθεί η αιτία για να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι, αν κάποιος φταίει να πληρώσει. Αν όμως δεν φταίει; Είναι τρομερό να συμβαίνουν όλα αυτά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ, κάτω από την διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας θα τελεσθεί την Κυριακή στην Πάτρα το 40ήμερο μνημόσυνο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και των δύο άλλων κοριτσιών της οικογένειας, που έφυγαν από τη ζωή, υπό συνθήκες που διερευνώνται πλέον ενδελεχώς και «επίμονα» από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η προληπτική και «αθέατη» παρουσία της ΕΛΑΣ έχει την εξήγησή της. Είναι γνωστό ότι η υπόθεση των «μυστηριωδών» θανάτων έχει συνταράξει την κοινή γνώμη και έχει εξάψει την φαντασία πολλών, που τοποθετούνται αναλόγως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024